photo_news
Volledig scherm
PREMIUM
© photo_news

Goede doelen vrezen tientallen miljoenen te missen na schrapping duolegaat: “Dit treft kankeronderzoek, noodhulp en zelfs tijger in Cambodja”

Na de woonbonus is er alarm over de schrapping van het duolegaat. Daarmee kon je verre familie laten ontsnappen aan een huiveringwekkende erfbelasting én schenken aan het goede doel. Verenigingen van klein tot groot vrezen samen tientallen miljoenen te mislopen. «Kankeronderzoek en noodhulp worden getroffen, en zelfs de herintroductie van de tijger in Cambodja.»

34 reacties

  • Jennifer Peeters

    4 jaar geleden
    Stond er niet in de nota van De Wever dat de erfbelasting tussen echtgenoten ging afgeschaft worden?
  • ka Van der Linden

    4 jaar geleden
    Om nog te zwijgen over de directeurs, onderdirecteurs, adviseurs, advocaten. Geen reizen meer naar exotische bestemmingen. Help!!
  • Ronny Martin

    4 jaar geleden
    en intussen weten we ook hoeveel de goede doelen die hiervoor de mankracht hebben naar goede doelen sturen.
  • Fritz De Pessemier

    4 jaar geleden
    Het zullen wel vooral de vele linkse NGO's zijn die een groot deel van hun goudmijn zien verdwijnen. Toch goed nieuws voor de staatskas, stop het verkwanselen van belastingsgeld.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    Werd hoog tijd, nu nog de rest van de "schenkingen" aan goede doelen niet langer aftrekbaar maken. Waarom moet ik meebetalen aan de zogezegde goede doelen via hun belastingaftrek. Waar zitten nu de klagers ivm firmawagens? Firmawagens brengen de schatkist geld op, dit kost de staat geld, en iedereen wordt verplicht mee te betalen, doch hierover klaagt niemand