Pieter De Crem.
Volledig scherm
Pieter De Crem. © Photo News

De Crem wil snel werk maken van speciale rechtbank voor ‘foreign fighters’ ter plaatse

Er zijn voldoende buffers die kunnen verhinderen dat Syriëstrijders "onder de waterlijn" naar Europa terugkeren, maar er moet nu snel gehandeld worden om ervoor te zorgen dat ze in de regio berecht worden. Zo heeft ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem in het VRT-programma Terzake gereageerd op de mogelijke impact van het Turkse offensief in het noorden van Syrië.

8 reacties

  • Veerle Ballegeer

    4 jaar geleden
    Toch één politieker met verstand!!
  • goethals michel goethals

    4 jaar geleden
    het belangrijkste wat er nu te doen staat in europa is een europees leger oprichten..... Europa moet zelf en krachtig en goed uitgebouwd leger hebben.....dat is onze veiligheid en geen geschenken meer aan ontwikkeling en andere dictators.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Ze moeten berecht worden voor hun daden in het land waar ze gemoord hebben, onze veiligheid wordt er absoluut niet beter op als we ze hier zouden berechten, Zo iets stom krijg je toch niet verkocht? En toch, die vrt Terzake-madam bleef maar aandringen bij De Crem op het terughalen van die IS strijders, hun familie en hun eeuwige haat tegen alles wat niet Moslim is. Mn achting voor De Crem, heb hem onderschat, hij hoort niet thuis bij de tjeven..
  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    Nooit gedacht dat ik voor een CD&V -er wat respect zou hebben. Hoeveel keer probeerde Becks niet om De Crem te overtuigen dat het toch beter was om die terroristen naar hier te halen, 5 keer? Hoeveel keer hebben ze die idioot van OCAD laten zien die hier ook voorstander van was 3 keer? Haal ze naar hier en hoe gaan je ze berechten zonder getuigen en bewijs? Onze wereldvreemde rechters laten die vrij, want schrik hebben ze er ook van.
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Hopelijk heeft De Crem gelijk als hij zegt dat Turkije deze IS-strijders, foreign fighters en terroristen niet over hun grondgebied naar Europa zal laten trekken. Enerzijds heeft Erdogan er al mee gedreigd dat hij deze personen naar Europa zou terugsturen. Anderzijds heeft Turkije zich ook nog niet echt vijandig opgesteld tegenover IS.