Kinderen in het Al-Hol-vluchtelingenkamp in Syrië.
Volledig scherm
Kinderen in het Al-Hol-vluchtelingenkamp in Syrië. © AP

“Dringende repatriëring nodig van Belgische kinderen in Syrië naar aanleiding van Turks offensief”

Child Focus en de Vlaamse en Franstalige kinderrechtencommissaris vragen vanavond in een open brief aan de federale overheid om zo snel mogelijk de Belgische kinderen uit Syrië te repatriëren. In het noordoosten van Syrië is momenteel een Turks offensief aan de gang.

75 reacties

  • Janin Vandermaelen

    5 jaar geleden
    We hebben hier voor onze eigen kinderen al geen geld om ze de nodige.zorgen en medicatie te kunnen geven als ze levensbedreigende ziekte hebben. Denk maar aan Pia en hoe sommige ouders moeten schooien om hun kind in leven te kunnen houden.
  • kris wellens

    5 jaar geleden
    Niks niemand terug halen brengt enkem misserie mee en golf aan terrorisme. Zijn geen belgen mits geen paspoort,zijn crimminelen immigranten en daar kunnen we hier niks mee aanvangen.
  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    Hoeveel zo'n NGO's hebben wij hier in Belgie eigenlijk? En met wie zijn geld worden die allemaal gesubsidieerd ? Maar het kindergeld voor het derde kind wordt geblokkeerd op het huidige niveau . Daar zijn geen centjes meer voor . Al dat linkse gepamper heeft het VB groot gemaakt , waarvoor dank .
  • Jennifer Peeters

    5 jaar geleden
    Krijgen die kinderen dan ook kindergeld vanaf de dag dat ze België binnenkomen? En wie gaat die dringende repatriëring betalen? Laat ze ginder!!!
  • Martine Rochtus

    5 jaar geleden
    We hebben al geen geld genoeg voor onze armoede op te lossen ...laat ze maar mooi ginder