© IMAGEGLOBE

Borussia Dortmund mist geblesseerde Götze voor Champions League-wedstrijd in Madrid

Borussia Dortmund zal woensdag zonder Mario Götze aantreden in de Champions League-wedstrijd op bezoek bij titelverdediger Real Madrid. De aanvallende middenvelder heeft last aan de knie en is niet mee afgereisd naar Spanje.

Götze kwam afgelopen weekend ook niet in actie in de met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Volgens de medische staf van de club zou de Duitser wel speelklaar kunnen geraken voor de wedstrijd van zaterdag tegen Keulen.

Coach Thomas Tuchel kan tegen de Koninklijke evenmin rekenen op de geblesseerden Raphael Guerreiro, Shinji Kagawa, Roman Bürki en Sven Bender. Dortmund verdedigt op de zesde speeldag in groep F zijn koppositie tegen Real, beide teams zijn al zeker van een stek in de volgende ronde. De Duitsers tellen twee punten meer dan Cristiano Ronaldo en co., een punt volstaat voor groepswinst. De vorige confrontatie in september in Dortmund eindigde op 2-2. Dortmund heeft in het Santiago Bernabeu-stadion genoeg aan één goal om het doelpuntenrecord (20 goals) in de groepsfase te evenaren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer