De Finance Tower in Brussel, waar de FOD Financiën gevestigd is.
Volledig scherm
De Finance Tower in Brussel, waar de FOD Financiën gevestigd is. © BELGA

Niet de fiscus, maar de politiek overschat de inkomsten

Als de fiscale inkomsten de voorbije jaren overschat werden, dan is dat niet de schuld van de FOD Financiën. Een studie van de KU Leuven, die twee jaar geleden door de FOD Financiën werd besteld, wijst eerder naar de politiek. Dat schrijft De Tijd vandaag.

23 reacties

  • jos duriau

    5 jaar geleden
    De politiekers overschatten steeds de inkomsten , bewust of onbewust ? Vandaar de steeds blijvende tekorten . Tijd dat ze leren niet meer uit te geven dan er inkomt net zoals in een huisgezin . Maar ja voor hen is het simpel er is daar nooit iemand verantwoordelijk . De belastingen verhogen en klaar is kees.
  • jack vandenhende

    5 jaar geleden
    Als de FOD ambtenaren hun werk nu eens fysiek en fatsoenlijk zouden doen door de fraudeurs aan te pakken , in plaats van de bal door te schuiven , dan was het probleem al gedeeltelijk opgelost .
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Hoe komt het dan dat de begrotingstekort zakte onder vorige regering Jacques Vanderkimpen .Met de rampzalige aanslagen die deze regering gekend heeft dat honderden miljoenen extra gekost heeft zijn ze er nog goed uit gekomen.De prestaties van Elio begrotingstekort laten oplopen op 2 jaar van 98.6 % naar 106.6 en daar was geen sprake van terreurdaden en de banken crisis was 4 jaar voorbij.
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    Al wist de werkman dat al jaren Dat kunnen de politieke goed Conclusie als de ramingen van de fiscale inkomsten er de jongste jaren vaak naast zaten, dan kwam dat eerder doordat de politiek zeeeer veel lucht in de cijfers pompte met resultaat 12 miljard schulden en daar stop het niet bij hé klungelaars.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Onze enorme staatsschuld, nu +100% is een veel ouder zeer. Er is slechts vanaf 1990 onderzocht. Wat vertegenwoordigd die 1,5% in €? Ik weet nog dat de staatsschuld onder minister van financiën Van Rompuy, ex EU, 137% was.