AFP
Volledig scherm
© AFP

Dader aanslag Halle publiceerde antisemitisch manifest online: “Zoveel mogelijk niet-blanken doden, liefst Joden”

De vermoedelijke dader van de aanslag van gisteren op een synagoge in Halle, in het zuidoosten van Duitsland, heeft op het internet een antisemitisch manifest gepubliceerd. Dat melden het terrorimeobservatorium SITE en de Duitse krant Die Welt.

9 reacties

  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    U zal allen es moeten leren om universeel te worden.... er is nooit een reden om andere mensen en/of dieren te vermoorden. Ik zou hem levenslang opsluiten en verplichten om 8uur per dag te bidden.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Al goed gehersenspoeld blijkbaar, Joan Lute. De veiligheid in Europa is de laatste decennia enkel maar toegenomen. 6 keer minder doden door wapengeweld dan de VS met een bevolking die voor heel Europa dubbel zo hoog is. Als je echt wil weten wat onveiligheid is reis dan eens door Afghanistan, Afrika, het Midden-Oosten of Midden-Amerika.
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    We kunnen deze man levenslang opsluiten, maar hij is ook maar een symptoom van een zieke maatschappij. Iedereen zit gevangen in dezelfde heksenketel, maar het is altijd fout om aanslagen te plegen.
  • Wendy Vandereyken

    5 jaar geleden
    Beste Jonas, je slaat de bal mis. Dit komt grotendeels door de opkomst van populistische extreemrechtse partijen die haat en verdeeldheid zaaien in de samenleving. Kijk maar eens naar het discours van Vlaams Belang in het verleden en in recente jaren. Je mag kritisch staan tegenover een multiculturele samenleving en we mogen ook waken over onze identiteit en veiligheid, maar dat is nog altijd geen reden om andersgelovigen of immigranten te gaan vermoorden.
  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Dit is niet ok ! Maar ik geef toe dat de extreme tollerantie bij onze politici ten aanzien van iedereen die in naam van het geloof onze westerse gemeenschap met haar normen en waarden proberen omver te werpen onaanvaardbaar is. Doordat ons thuisland almaar minder onze veilige thuis is en wij geen respect meer krijgen van hen die hier toekomen ben ik tot mijn spijt racist geworden. Dit is een verdedigingsmechanisme dat je aankweekt doordat je voortdurend aangevallen wordt.