Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Is je kind een moeilijke eter? “Sorry ouders, het ligt echt aan de opvoeding”

“Maar daar zit iets groen in, dat lust ik niet”, klinkt het bekend in de oren? Ja, het gekibbel aan tafel is iets dat in haast elk huishouden voorkomt. Een moeilijke eter in huis hebben, is niet altijd even leuk. Maar hoe ga je daar nu mee om en waaraan ligt dat eetprobleem nu juist? 

9 reacties

  • Lydia Appelmans

    1 jaar geleden
    Nicole Peeters, super ! Die van mij moesten ook alles proeven. Als ze iets ècht niet lustten, moest het niet. Later leerden ze het dan wel eten.
  • Anny Bollens

    5 jaar geleden
    In het begin als de kinderen sommige groenten niet lusten,ze in aardappelen pure mengen is het beste. En het voorbeeld geven. Witloof een beetje suiker toevoegen en fijn snijden in de pure.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    helemaal mee eens.
  • Simonne De Pauw

    5 jaar geleden
    Alweer een hoop opvoedkundig advies waar ik dikke vraagtekens bij plaats. Ik heb 2 kinderen, beide op dezelfde manier opgevoed, vaste afspraken, 1 gerecht,.... enz. Eentje eet alles, de andere eet absoluut niets.... (geen fruit, geen groeten, geen frisdranken, geen brood, ....) Velen denken hem te veranderen, allen hebben hun tanden stuk gebeten, zowel de vele betweters op school, op kampen als professionelen.
  • nicole peeters

    5 jaar geleden
    Nu spreken we van 40 jaar geleden, mijn dochter van 3 wou ook niet eten. Ben ik naar de apotheek geweest ten einde raad, en vroeg die man is er iets wat eetlust kan stimuleren. Hij ( zelf papa van een groot gezin) zei mij gewoon negeren, niet aan tafel uitnodigen, en tafel dekken voor je man en jou. T heeft niet lang geduurd, waarom krijg ik geen eten vroeg ze. Ik antwoordde je lust niks, zij.. ik lust alles! Probleem opgelost !!