Rook boven Ras al-Ain, Syrië.
Volledig scherm
Rook boven Ras al-Ain, Syrië. © REUTERS

Koerden slaan naar eigen zeggen Turks offensief in noorden van Syrië af

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), de militaire coalitie onder leiding van de Koerden, hebben een poging van de Turkse troepen en hun Syrische bondgenoten afgeslagen om de noordelijke stad Ain Issa binnen te dringen. Dat zeggen Turkse bronnen.

48 reacties

  • Munise Turkmen

    5 jaar geleden
    Spraakloos mensen toch. Herman zou. Jij niet. Veel slaan. Willen krijgen van Duitse mannen. Wat jullie allemaal spreken zijn onzin. We hebben recht om ons grenzen beschermen waarom doet erdogan alleen de grenzen van. Syrië. Iran Irak waarom niet. Griekenland. Bulgarije. Maar alleen het gevaar. Is van pkk. Een is strijders. Ze zijn. Dikke vette. Terreurgroepen.
  • Karel Wary

    5 jaar geleden
    De enigen die nu de Koerden kunnen helpen zijn de Russen aangezien Amerika en Europa niets kunnen/willen doen. Zou Poetin de moed hebben?
  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Als de US(Trump)zijn fout niet rechtzet,gaan de koerden verplcht zijn steun te zoeken bij Iran,Assad,en Rusland,dus de US word al zeker een grote verliezer dan.Turkye is aan iets begonnen waarvan ze nog heel veel spijt zouden kunnen krijgen.
  • Walter Sillis

    5 jaar geleden
    Hoog tijd dat we die turken uit de NATO smijten, en zeker niet in de EU opnemen.
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat de Koerden het Turkse leger een flinke pandoering kunnen toebrengen. Die egotripper heeft dringend een lesje nodig.