Het begrotingsdebat werd dinsdag onderbroken door de bommelding, alle parlementsleden stonden op straat.
Volledig scherm
Het begrotingsdebat werd dinsdag onderbroken door de bommelding, alle parlementsleden stonden op straat. © Tim Dirven

Parket na ontruiming Vlaams Parlement: “Beller deed geen bommelding, hij belde voor inlichtingen”

De man uit het Gentse die opgepakt werd op verdenking van de bommelding dinsdag in het Vlaams Parlement, deed geen bommelding en dreigde nooit met een aanslag. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De man belde in het Engels voor inlichtingen en had zijn identiteit opgegeven. 

172 reacties

  • censor

    4 jaar geleden
    O dierbaar België ....hoe dat ooit onafhankelijk werd , moge de duivel weten....vanaf dat het zelfstandig werd heeft het nooit opgehouden met onnozele toestanden, waar iedere buitenlander met open mond van staat te kijken.
  • Rik Connaerdt

    4 jaar geleden
    Kan iemand het zich voorstellen dat een vraag om inlichtingen geïnterpreteerd wordt als een bommelding? Ik niet. Gelukkig voor die man dat hij een app gedownload had met het gesprek, anders was ie waarschijnlijk gearresteerd. Voor mij verdiend die medewerker trouwens zijn of haar onmiddellijke ontslag wegens een zware fout.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Liesbeth keek weer zo raar,zou ze een probleem hebben? We gaan nog veel lol hebben aan programma's zoals Villa Politica, een waardig alternatief voor de "Geert Hoste oudejaarsconference ".
  • Peter Lemmens

    4 jaar geleden
    Raar. Het parket zegt: "Na onderzoek blijkt er helemaal geen sprake van een bommelding". Homans (NV-A) zegt daarna: "Dit was serieus". De diensten van het Vlaams Parlement zeggen nadien: "We twijfelen niet aan onze medewerker". Dus men twijfelt wel aan het parket?? Die "medewerker" is dus hoogst waarschijnlijk een politieke benoeming die (zoals het een goede NVA-er past) enkel en alleen het nederlands machtig is. Bende paljassen!
  • Erik Vangoetsenhoven

    4 jaar geleden
    Dit was een spannend spelletje stratego. Zoek als eerste de vlaamse vlag. Pas op voor de bommen. Gebruik verkenners en ontmijners. Zet je spion op de juiste stategische plaats. Loop niet weg.