Direct naar artikelinhoud
Drugs

2 jaar cel gevorderd voor Nederlandse actrice die drugs dealde op Tomorrowland

Imanuelle Grives (midden) bij haar aankomst in de rechtbank van Antwerpen vandaag.Beeld BELGA

Het openbaar ministerie vordert 2 jaar cel voor de Nederlandse actrice Imanuelle Grives, die betrapt werd op het dealen van drugs op het dancefestival Tomorrowland.

en

Naast de 2 jaar celstraf vordert het OM ook  8.000 euro boete voor de 34-jarige Grives. De actrice wordt samen met twee Amerikaanse vrouwen vervolgd voor de handel in verdovende middelen op Tomorrowland in Boom. 

Voor de twee Amerikaanse vrouwen eiste de procureur achttien maanden cel en 8.000 euro boete.

Drugs verstopt in pruik

Grives werd op 21 juli samen met Qiturah G. (41) en Nicky P. (39) gecontroleerd aan de ingang van het festival in Boom. De Nederlandse actrice had 1 gram cannabis, 5 XTC-pillen, 15 gram MDMA, 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine bij. De drugs zaten onder meer verstopt in haar pruik.

Er volgde een huiszoeking in de Airbnb in Rumst waar ze verbleven. “En daar opende zich de grot van Ali Baba. Een grote hoeveelheid aan diverse verdovende middelen lag open en bloot in de twee kamers die ze huurden: 77 XTC-pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis”, zei procureur Ken Witpas.