Mogelijk 90 Belgische auto-inbraken opgelost na arrestaties in Nederland

In Nederland zijn vanochtend 9 mannen opgepakt in een onderzoek naar auto-inbraken in Nederland en België. Het was onze politie die een onderzoek was gestart na meerdere auto-inbraken in Mechelen. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachten in Nederland. De arrestaties kunnen leiden tot de opheldering van ruim 90 auto-inbraken in ons land en van zeker 30 auto-inbraken in Nederland.
Reporters

De politieactie van vanochtend vond plaats in Den Bosch, Rosmalen, Drunen en Rotterdam. Bijna zeventig agenten onderzochten daarbij de woningen van de verdachten en een garagebox. Daarbij werd gezocht naar spullen die met de inbraken in verband konden worden gebracht. Zo werd onder meer gezocht naar gestolen goederen zoals navigatiesystemen, stuurwielen en airbags.

Vier van de negen verdachten worden formeel alleen verdacht van inbraken in ons land. Zij worden daarom meteen overgeleverd. Het is echter niet uit te sluiten dat de vier ook voor Nederlandse inbraken in aanmerking komen. De andere vijf zitten vast voor Nederlandse zaken en worden later nog overgeleverd aan ons land. De verdachten zijn allemaal mannen tussen 18 en 33 jaar. De auto-inbraken zouden sinds juni dit jaar hebben plaatsgevonden.

De Nederlandse politiechef Frans Heeres is tevreden over de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie. "Dit soort acties laat zien dat ook grensoverstijgende criminaliteit wordt aangepakt. Deze vorm van samenwerking smaakt naar meer."

Meest gelezen