Beeld ter illustratie, notaris.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, notaris. © Shutterstock

Rush op vastgoed: afschaffing woonbonus doet aantal vastgoeddossiers met 40 procent stijgen

De door de Vlaamse regering aangekondigde afschaffing van de woonbonus zorgt voor een ware rush op de vastgoedmarkt. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. Het aantal vastgoeddossiers is met 40 procent gestegen. “Nog nooit meegemaakt”, klinkt het bij de notarisfederatie notaris.be.

52 reacties

  • Fonske Beys

    5 jaar geleden
    Koop uit de hand of via biddit , zonder notaris kan je niet .Ga niet met makelaar in zee heeft geen enkele meerwaarde en een correcte prijs ga je met hen niet hebben.
  • Patrick De Dauw

    5 jaar geleden
    1 Jaar niets kopen en de prijzen zullen snel genoeg dalen maar zo lang er zotten zijn die de huidige prijzen willen neertellen zullen de makelaars blijven lachen met hen. Bovendien is het eens tijd dat huurders ook een bonus krijgen, tot nu toe waren het degene die geld hebben die alles krijgen, woonbonus, aftrekbare leningen, subsidies voor renovaties, enzovoort. Zij die zich de aankoop van een woning niet kunnen permiteren mogen de volle pot betalen.
  • Liesbeth Tippels

    5 jaar geleden
    De door de babyboomers voor 20.000€ aangekochte huizen, raken zonder misleidende propaganda blijkbaar niet meer verkocht. Hebben jullie de jongere generaties nu nog niet genoeg bestolen en bedrogen?
  • jan ponnet

    5 jaar geleden
    nico , mijn woning zal afbetaald zijn tegen mijn pensioen , ik betaal per maand niet meer dan een kleine huishuur , maar dan voor mezelf niet voor gierige huisbaas , wil ik dan iets anders kan ik altijd verkopen , ps ik geniet ook
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De woonbonus, dat is een belastingvermindering voor jonge werkende mensen die het nog allemaal moeten maken. Ik zie mensen die rond de 2000€ bruto verdienen en 1600€ netto. Ik zie gepensioneerde ambtenaren met 1900€ bruto en 1600€ netto pensioen. Tis te zeggen, het dubbele van in de prive met dezelfde afdrachten. Die hebben een afbetaald huis. Om dat systeem in stand te houden gaat Vlaanderen de gemeenten nog wat geld toestoppen, op de kap van de jeugd.