De Beste Bakker in jouw keuken: zo maak je de heerlijke biscuit van Philip uit Bake Off Vlaanderen
Gisterenavond kon je de kwartfinale van Bake Off Vlaanderen bekijken. Daarin strijden 10 kandidaten om de titel van Beste Bakker 2019. Begon jij ook al te watertanden bij het zien van hun heerlijke baksels? Elke week schotelen we ons favoriete recept voor waar je ook thuis mee aan de slag kan gaan. Vandaag: de gerolde jeirbezen en zierstekken van Philip.
Het recept dat we kozen komt uit de eerste opdracht. Daarin moesten de overgebleven vijf kandidaten een biscuit op grootmoeders wijze moesten maken. Onze favoriet waren de gerolde jeirbezen en zierstekken van Philip.
Ingrediënten:
Biscuit:
- 200 g bloemsuiker
- 200 g amandelmeel
- 300 g eieren
- 30 g bloem
- 200 g eiwit
- 30 g bloemsuiker
Confituur:
- 300 g rabarber
- 8 grote vlierbloesems (indien niet verkrijgbaar 3 lepels vlierbloesemsiroop)
- 300 g aardbeien
- 300 g geleisuiker
Afwerking:
- 1 liter koude slagroom 40%
- 4 eetlepels vlierbessensiroop
- 50 g bloemsuiker
- 300 g amandelschilfers
- 300 g verse aardbeien
- 4-tal vlierbloesemschermen
Zo ga je aan de slag:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Biscuit:
- Klop de bloemsuiker met amandelpoeder en de helft van de eieren op. Het mengsel moet ongeveer verdubbelen. Voeg de rest van de eieren toe en laat nog 5 minuten kloppen.
- Klop de eiwitten op om Franse meringue te verkrijgen. Als die stevig is, moet je een deel suiker toevoegen en zo geleidelijk aan verder werken tot het mengsel zeer stevig wordt.
- Zeef de bloem en meng hem samen met een derde van de meringue onder het beslag. Voeg vervolgens de resterende meringue toe.
- Bekleed 3 bakplaten met bakpapier en verdeel hierop het beslag.
- Bak het beslag 7 à 10 minuten in de oven. De biscuit is klaar als je erop drukt en je vingerafdruk niet blijft staan. Deze moet zacht aanvoelen.
- Haal de biscuit uit de oven zodra hij gaar is. Laat 5 minuten afkoelen en bestuif met bloemsuiker op de bovenkant. Leg er een handdoek op en keer om. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snij de randen bij (zorg ervoor dat er 4 à 6 stroken kunnen gesneden worden van dezelfde hoogte (+/- 9 cm). Rol het gebak op vanaf de smalle kant met behulp van een handdoek en laat 20 minuten afkoelen. Ontrol het gebak opnieuw en snij het in 3 gelijke repen.
Confituur:
Schil de rabarber met een dunschiller en maak hem schoon (let op dikke draden). Snij hem fijn en breng samen met de vlierbloesems of siroop aan de kook tot de rabarber moes is. Voeg de suiker en geplette aardbeien toe en laat nog enkele minuten doorkoken. Laat daarna afkoelen.
Slagroom:
Klop de ijskoude slagroom op met suiker in een voorgekoelde kom tot deze mooi smeerbaar is. Voeg eventueel enkele lepels vlierbloesemsiroop toe voor de smaak.
Amandelen:
Verspreid de amandelschilfers over de bakplaat van de oven op bakpapier en laat kleuren in oven.
Samenstellen:
Wrijf de biscuit in met een laagje confituur en slagroom. Rol op en leg alle repen achter elkaar. Als alle repen opgerold zijn, leg je de cilinder op zijn platte kant op een taartkarton op een draaitafel.
Smeer de taart in met slagroom en wrijf semi netjes af. Bekleed de zijkant met geroosterde amandelen. Werk de bovenkant af met slagroom, aardbeien en vlierbloesems.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
-
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
De overheid sabelde de voorbije jaren zwaar in de fiscale voordelen die burgers krijgen als ze een hypothecaire lening afsluiten. Toch zijn er nog altijd te rapen, zo weet Spaargids.be, dat meteen drie slimme fiscale adviezen op een rij zet. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer