De Beste Bakker in jouw keuken: zo maak je de heerlijke biscuit van Philip uit Bake Off Vlaanderen
Gisterenavond kon je de kwartfinale van Bake Off Vlaanderen bekijken. Daarin strijden 10 kandidaten om de titel van Beste Bakker 2019. Begon jij ook al te watertanden bij het zien van hun heerlijke baksels? Elke week schotelen we ons favoriete recept voor waar je ook thuis mee aan de slag kan gaan. Vandaag: de gerolde jeirbezen en zierstekken van Philip.
Het recept dat we kozen komt uit de eerste opdracht. Daarin moesten de overgebleven vijf kandidaten een biscuit op grootmoeders wijze moesten maken. Onze favoriet waren de gerolde jeirbezen en zierstekken van Philip.
Ingrediënten:
Biscuit:
- 200 g bloemsuiker
- 200 g amandelmeel
- 300 g eieren
- 30 g bloem
- 200 g eiwit
- 30 g bloemsuiker
Confituur:
- 300 g rabarber
- 8 grote vlierbloesems (indien niet verkrijgbaar 3 lepels vlierbloesemsiroop)
- 300 g aardbeien
- 300 g geleisuiker
Afwerking:
- 1 liter koude slagroom 40%
- 4 eetlepels vlierbessensiroop
- 50 g bloemsuiker
- 300 g amandelschilfers
- 300 g verse aardbeien
- 4-tal vlierbloesemschermen
Zo ga je aan de slag:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Biscuit:
- Klop de bloemsuiker met amandelpoeder en de helft van de eieren op. Het mengsel moet ongeveer verdubbelen. Voeg de rest van de eieren toe en laat nog 5 minuten kloppen.
- Klop de eiwitten op om Franse meringue te verkrijgen. Als die stevig is, moet je een deel suiker toevoegen en zo geleidelijk aan verder werken tot het mengsel zeer stevig wordt.
- Zeef de bloem en meng hem samen met een derde van de meringue onder het beslag. Voeg vervolgens de resterende meringue toe.
- Bekleed 3 bakplaten met bakpapier en verdeel hierop het beslag.
- Bak het beslag 7 à 10 minuten in de oven. De biscuit is klaar als je erop drukt en je vingerafdruk niet blijft staan. Deze moet zacht aanvoelen.
- Haal de biscuit uit de oven zodra hij gaar is. Laat 5 minuten afkoelen en bestuif met bloemsuiker op de bovenkant. Leg er een handdoek op en keer om. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snij de randen bij (zorg ervoor dat er 4 à 6 stroken kunnen gesneden worden van dezelfde hoogte (+/- 9 cm). Rol het gebak op vanaf de smalle kant met behulp van een handdoek en laat 20 minuten afkoelen. Ontrol het gebak opnieuw en snij het in 3 gelijke repen.
Confituur:
Schil de rabarber met een dunschiller en maak hem schoon (let op dikke draden). Snij hem fijn en breng samen met de vlierbloesems of siroop aan de kook tot de rabarber moes is. Voeg de suiker en geplette aardbeien toe en laat nog enkele minuten doorkoken. Laat daarna afkoelen.
Slagroom:
Klop de ijskoude slagroom op met suiker in een voorgekoelde kom tot deze mooi smeerbaar is. Voeg eventueel enkele lepels vlierbloesemsiroop toe voor de smaak.
Amandelen:
Verspreid de amandelschilfers over de bakplaat van de oven op bakpapier en laat kleuren in oven.
Samenstellen:
Wrijf de biscuit in met een laagje confituur en slagroom. Rol op en leg alle repen achter elkaar. Als alle repen opgerold zijn, leg je de cilinder op zijn platte kant op een taartkarton op een draaitafel.
Smeer de taart in met slagroom en wrijf semi netjes af. Bekleed de zijkant met geroosterde amandelen. Werk de bovenkant af met slagroom, aardbeien en vlierbloesems.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
Independer
Van 30 tot ruim 100 euro: dit kan je jaarlijks besparen als je je decoder afdankt en tv-kijkt via een app
Het klassieke tv-abonnement met een decoder is al lang niet meer de enige manier om tv te kijken. Met de opkomst van streaming en bijhorende apps kan je ook makkelijk tv-kijken via het internet. Providers spelen daar handig op in met aangepaste abonnementen die vaak goedkoper zijn dan de klassieke formules. Independer.be ging na hoeveel je kan besparen. -
Livios
Vermijd tot 20% rendementsverlies: zo reinig je je zonnepanelen (niet)
Voor een optimaal rendement van je zonnepanelen, is een regelmatige onderhoudsbeurt geen overbodige luxe. Maar hoe vaak moet je je zonnepanelen reinigen? Welke producten gebruik je daarvoor? En kan je dit zelf doen? Deze tips van bouwsite Livios helpen je op weg. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
HLN Shop
Oortjes versus hoofdtelefoon: zo kies je de juiste optie voor onderweg, op het werk en tijdens het sporten
Overal waar je komt, zie je wel mensen die naar muziek luisteren. Sommigen slenteren rond met compacte oortjes, terwijl anderen gaan voor een lijvige hoofdtelefoon. Als je nog geen ervaring hebt met het aanschaffen van beide audiogadgets, kan het lastig zijn om te beslissen welke van de twee jouw geld waard is. Met deze tips van HLN Shop vind je de beste optie. -
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer