Varadkar en Johnson spraken elkaar vanmiddag.
Volledig scherm
Varadkar en Johnson spraken elkaar vanmiddag. © NOEL MULLEN via REUTERS

“Johnson wil eerst basisvrijhandelsakkoord”: lichtpunt in brexit-onderhandelingen?

Een ontmoeting tussen de Britse premier Boris Johnson en zijn Ierse ambtgenoot Leo Varadkar deze namiddag lijkt een klein lichtpunt in de brexitgesprekken te hebben teweeggebracht. Johnson en Varakdar hadden een "gedetailleerde en constructieve discussie", en beide leiders "zijn het erover eens dat ze een pad richting een mogelijk akkoord konden zien", klinkt het. Volgens Sky News probeert Johnson uit de impasse te raken met een voorstel om eerst te komen tot een simpele basisovereenkomst voor vrijhandel tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk na de brexit. 

23 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    de EU moet de Britten gewoon links laten liggen, ze rijden toch al links dus geen enkele toegeving eruit en eruit zonder voorwaarden tenzij de voorwaarden van de EU
  • FRANS DE ROUCK

    5 jaar geleden
    Johnson gaat die Europese sukkels in zijn achterzak steken. Hij wacht op de komst van Michel het grote licht van Europa. Dat wordt dzn zeker een spel van kat en muis.
  • Romain Thyssens

    5 jaar geleden
    Als Noord-Ierland de sleutel bezit... geef ze dan een paar miljardjes om uit de Brexit te stappen. Dan staat The Boris er mooi.
  • Jules Steenwinckel

    5 jaar geleden
    De Boris is de uitstap van de EU aan het rekken , reken er maar op dat hij , zonder deal , einde van de maand weg is van Europa .
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Het wordt nu echt heel warm onder de voeten van Boris.