Vanaf 1 januari is het met de woonbonus definitief gedaan.
Volledig scherm
Vanaf 1 januari is het met de woonbonus definitief gedaan. © unsplash

Rush op vastgoed doet verkoopprijzen stijgen, maar “binnen twee jaar dalen prijzen met 10 procent”

De rush op het vastgoed heeft ook een invloed op de prijs die de Vlaming ervoor betaalt. Door tijdsdruk doen veel kandidaat-kopers geen moeite meer om af te dingen - in sommige gevallen tellen ze zelfs duizenden euro’s extra neer om op tijd hun droomhuis te kopen en nog snel de woonbonus binnen te rijven. Maar Sven Damen, onderzoeker aan de KU Leuven, zegt vandaag in De Standaard en het Het Nieuwsblad dat het afschaffen van de woonbonus de ­woningprijzen in Vlaanderen over twee jaar met 10 procent zou kunnen doen dalen. Omdat ons budget daalt, zullen ook de prijzen dalen, luidt de theorie. 

263 reacties

  • Rudi Goossens

    4 jaar geleden
    Tuurlijk gaan de prijzen zakken... Er wordt nu zoveel gebouwd dat er al bijna een over aanbod is....
  • Verhecken Sylvio

    4 jaar geleden
    Ik vind dat je niet kan spreken over een stijging of daling bij huizenprijzen.wil iemand 380000 geven,90000€ boven de "waarde" is dit zo.Ook andersom.als iemand een bepaalde woning wil,zal hij er misschien dieper in het budget voor gaan.Voorbarig te zeggen,een woning stijgt niet meer in waarde..De woonbonus ben je gewoon kwijt,met dank van onze beloftevolle regering..
  • eduard janssens

    4 jaar geleden
    Rayan El Arami , ga jij een ander rijk maken als je 850 € a 900 € huishuur moet betalen wat nooit van u wordt dan is de keuze vlug gemaakt ,als daar wat bijlegt het dan wel van u wordt en ik overdrijf niet als van die huur prijzen spreek hier is dat realiteit !
  • Eric Leysen

    4 jaar geleden
    En als de woningprijzen dalen zal de hypotheekrente stijgen. De experts doen ook maar giswerk, dat het op één of andere manier geld zal blijven kosten om een woning te kopen is zowat de enige constante. Met minder en minder ruimte om woningen te bouwen zal de prijs eerder nog stijgen dan dalen, gewoonweg door het beperkter aanbod.
  • eduard janssens

    4 jaar geleden
    Peter Berg enig idee waarover je praat ? En dan heeft Nico Dakman wel een punt afschaffen van de woonbonus is meer dat één baksteen in de maag voor wie in de toekomst nog huis gaat kopen ( als ze het nog kunnen)