Politieagenten arresteren een man tijdens een door de stad Brussel verboden demonstratie tegen het cordon sanitaire. Archieffoto.
Volledig scherm
Politieagenten arresteren een man tijdens een door de stad Brussel verboden demonstratie tegen het cordon sanitaire. Archieffoto. © BELGA

Politie volgt 2.800 mensen om rechts-extreem gedachtegoed

In de politiedatabank worden 2.848 mensen gekoppeld aan rechts-extremistische organisaties die op de lijst met ‘te volgen groeperingen en fenomenen’ staan. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), schrijft De Tijd vandaag. 

25 reacties

  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af hoe dat " In het oog houden' in de praktijk in zijn werk gaat??
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Jazeker die moeten gevolgd worden, maar jihadisten en extreem linkse figuren die moeten dan weer van onze politiek correcte politici en hun politiek benoemde rechters niet gevolgd worden. Als ze zo voortdoen zullen ze alleen maar nog meer mensen maken die extremer gaan denken want een maatschappij met twee versnellingen, eentje waar bepaalden alles mogen en de andere voor het minst vervolgd wordt, is gedoemd onder te gaan.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    Kan iemand van het VB eens een parlementaire vraag hierover stellen: "hoeveel verkozenen van het VB worden er in de gaten gehouden, en hoeveel van de P$". Zitten bij de laatste ook geen extremisten?
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Heb eens op YouTube de Duitse march "Deutschland Erwache". Sindsdien merk ik dat ik scherp in het oog gehouden wordt. Overigens prachtige muziek.
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    En al die honderden jihadisten hebben allemaal nog steeds de Belgische nationaliteit inclusief paspoort? Lekker bezig zou ik zeggen.