© Philippe Desmet

Tiener maakt sensibiliseringsvideo over darmkanker

Met het sensibiliseringsfilmpje over darmkanker dat Aaron Lejeune maakte, mag hij de provincie Antwerpen vertegenwoordigen. Als zijn filmpje het meest gedeeld wordt, zal het gebruikt worden in de officiële campagne van No-X-Cuse.

Philippe Desmet

No-X-Cuse organiseert een nationale scholenwedstrijd in verband met darmkankerscreening. Eén van de deelnemers is Aaron Lejeune (17) uit Kontich. Hij studeert Multimedia in de Cadix school in Antwerpen. Dr L. Colemont kwam naar de school om er een voordracht te houden over darmkankerscreening, waarna Aaron besliste om deel te nemen aan de wedstrijd. “De opdracht is om een videoclip te maken van dertig seconden waarin het nut van het vroegtijdig opsporen van darmkanker wordt aangetoond,” zegt Aaron. Eerst schreef hij het scenario, daarna zocht hij gepaste beeldfragmenten en begeleidende muziek.

Zijn inzending werd mee genomineerd om mee dingen naar de prijs voor het beste filmpje. De verkiezing van de beste regionale video verloopt voor vijftig procent via Facebook. Elke ‘vind ik leuk’ en ‘delen’ van zijn video zal respectievelijk één en twee punten opleveren.

https://www.facebook.com/noxcuseproject/videos/340994276256284/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER