Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Te veel of te weinig ervaring? Zo haal je toch die droomjob binnen

SolliciterenWerkzoekenden herkennen het zeker. Je vindt een vacature waar je helemaal enthousiast van wordt, maar je voldoet niet aan alle gevraagde kwalificaties. Of omgekeerd, je bent overgekwalificeerd. Laat dat je zeker niet afschrikken om je kandidaat te stellen voor de functie. Je profiel op papier is namelijk maar een deeltje van het verhaal.

4 reacties

  • Hanne Koek

    4 jaar geleden
    Ik weet uit ervaring dat ze tegenwoordig overal mensen willen met een hoger onderwijs diploma.. zelfs dat die mensen minder kwaliteiten hebben dan ik met mijn diploma van secundair onderwijs... ik vind dat iemand gedreven is en laat blijken er echt voor te willen gaan en weet welke meerwaarde hij of zij te bieden heeft aan een bedrijf dat ze niet mogen worden afgeschreven door hun getuigschrift of diploma..
  • Nancy Dejonghe

    5 jaar geleden
    Ik heb door omstandigheden mijn diploma secundair niet afgelegd. Alsof dat papiertje meer betekend dan de ervaring die je hebt. Cursus gevolgd via de VDAB, avondschool gevolgd in boekhouding. Maar jammer genoeg geraak je in bepaalde firma's niet binnen om zelfs nog maar te proberen te solliciteren. Ze doen nog de moeite niet om je te leren kennen en te horen wat je kan en je te bewijzen...
  • chris vangiesbergen

    5 jaar geleden
    Je mag ervaring hebben maar ben je boven de vijftig dan maak je geen kans meer . Ze hebben altijd een antwoord klaar u profiel komt niet in aanmerking .lees gewoon je bent te oud .
  • Johnny L Verhoeven

    5 jaar geleden
    met 3 tot 4 sollicitaties per dag is net niet mogelijk een aangepaste CV te maken. Je moet toch een paar honderd sollicitaties schrijven voor je een job hebt.