© Belga

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Preud'homme voor laatste wedstrijd in Champions League: "Theoretisch is Anderlecht belangrijker"

Club Brugge neemt het morgen/woensdag op tegen Deens landskampioen FC Kopenhagen in de laatste wedstrijd van de Champions League dit seizoen. Michel Preud’homme kondigde vooraf aan om andere jongens te laten spelen en lijkt woord te houden. José Izquierdo en Laurens De Bock ontbreken alvast in de selectie, net als de geblesseerde Diaby.

vml

"Izquierdo is afwezig omdat hij zich blesseerde aan de heup bij de actie voor zijn goal zaterdag tegen Oostende", verduidelijkt Michel Preud'homme. "Ik laat hem niet uit voorzorg voor de match met Anderlecht aan de kant. Hij kan gewoonweg niet spelen. Ik ga wel ook andere jongens met lichte blessures laten rusten en fittere spelers zetten. Zo kan ik meteen ook zien of ik op bepaalde jongens kan rekenen voor de toekomst en weet ik of ze een bepaald niveau aankunnen."

Vooral Brandon Mechele, Tomas Pina, Felipe Gedoz en Wesley lijken te mogen hopen op speelminuten.

"Geen verplicht nummer"

Voor Club Brugge staat er niets meer op het spel, Europees overwinteren is onmogelijk na vijf nederlagen op rij. Zondag wacht in de Jupiler Pro League bovendien de topper in Andelrecht.

""Puur theoretisch is Anderlecht belangrijker dan Kopenhagen", beaamt Preud'homme. ""We kunnen ons niet meer kwalificeren, maar dat wil niet zeggen dat we de match met Kopenhagen aanzien als een verplicht nummer. We spelen thuis in de Champions League en we kunnen ons bewijzen tegen een topteam. Maar ook woensdag zal het niet makkelijk worden. Kopenhagen was in de heenwedstrijd heel efficiënt. Het is een goed georganiseerd team en beschikt over fysiek sterke spelers, met ook individuele kwaliteiten."

Club Brugge blijft voorlopig achter met een trieste 0 op 15: ""We willen die nul wegwerken. Ik vind dat we al veel pech hebben gehad in onze campagne, dat we meer verdienden. Maar de cijfers zijn wat ze zijn. Je krijgt niet altijd een beloning voor je geleverde inspanningen. In de wedstrijden na Kopenhagen hebben we getoond dat we stappen gezet hebben. De volgende stap is 90 minuten geconcentreerd zijn."

Denswil: "Als je nu naar het klassement kijkt, doet het pijn"

Verdediger Stefano Denswil sprak op de persconferentie alvast strijdvaardige taal: "De groep is nog zeer gemotiveerd: we willen die nul wegvegen.”In de heenwedstrijd in Kopenhagen opende Denswil de score met een eigen doelpunt. Nadien kregen de Bruggelingen nog drie goals om de oren om uiteindelijk met een 4-0 afstraffing huiswaarts te keren. “Natuurlijk zijn we met een slecht gevoel uit Kopenhagen teruggekeerd”, opende Denswil. “Dat was in een slechte periode, maar ondertussen is het zelfvertrouwen weer teruggekeerd. Zaterdag tankten we nog extra vertrouwen met de 2-0 zege tegen Oostende.”In de Champions League slaagde Club Brugge er nog niet in punten te rapen. “Dat steekt binnen de groep”, beaamde Denswil. “We gaan woensdag tot het uiterste gaan om die nul weg te vegen. Als je nu naar het klassement kijkt, doet het pijn. We zijn dan ook absoluut nog niet bezig met de topper van zondag in Anderlecht. We willen punten pakken tegen Kopenhagen, al is het maar voor onze fans.”

De selectie:

Doelmannen: Ludovic Butelle, Sébastien Bruzzese

Verdedigers: Ricardo van Rhijn, Dion Cools, Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil, Boli Bolingoli, Ahmed Touba

Middenvelders: Timmy Simons, Claudemir, Tomás Pina, Ruud Vormer, Hans Vanaken

Aanvallers: Lior Refaelov, Felipe Gedoz, Nikola Storm, Jelle Vossen, Wesley Moraes, Anthony Limbombe, Thibault Vlietinck

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer