© Raymond Lemmens

Nederlander riskeert jaar cel voor vervoeren van 1.000 kilogram vuurwerk

De procureur eiste dinsdag een celstraf van een jaar tegen een Nederlander omdat die 1.000 kilogram illegaal vuurwerk vervoerde. De geldboete kan oplopen tot 4.800 euro.

ShDf

Op 21 december 2014 controleerde de politie een bestelwagen met Nederlands kenteken die geparkeerd stond aan de brug in Kaulille. De bestuurder zocht een uitvlucht en verklaarde dat hij in België werkjes moest uitvoeren. Omdat de agenten het zaakje niet vertrouwden, keken ze toch even in de laadruimte. Die stak tot hun grote verbazing vol met zo’n 1.000 kilogram illegaal vuurwerk. Via de gps-informatie vonden de speurders de loods waar het vuurwerk vandaan kwam. Toen ze deze wilden controleren, was al het materiaal al weggehaald.

Gevaarlijke situatie

“Tegenwoordig wordt er weer zeer veel illegaal vuurwerk verkocht en verhandeld”, stelt de procureur vast. “Dit type dossiers zijn ernstig. We moeten een duidelijk signaal geven dat mensen hiermee een zeer gevaarlijke situatie creëren.” De Nederlander, die overigens niet kwam opdagen tijdens de zitting in Tongeren, riskeert een jaar cel en een geldboete van 4.800 euro.

Vonnis volgt op 3 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer