Europees president Donald Tusk.
Volledig scherm
Europees president Donald Tusk. © BELGA

Tusk ziet "beloftevolle signalen" over mogelijke brexitdeal met Johnson, ultieme onderhandelingen van start

Volgens Europees president Donald Tusk ligt er nog steeds geen werkbaar of realistisch Brits brexitvoorstel op tafel. "Maar ik heb beloftevolle signalen gekregen van de Ierse premier dat een deal mogelijk is. Zelfs van de kleinste kans moeten we gebruikmaken", zei hij vanochtend vanuit Nicosia, hoofstad van Cyprus. Ook de ontmoeting tussen EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier en de Britse brexitminister Stephen Barclay vanochtend is “constructief” verlopen. Er zou voldoende vooruitgang gemaakt zijn om een nieuwe, intense onderhandelingsronde op te starten.

4 reacties

  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    Tusk, eindelijk vanaf. Hoewel Michel geen haar beter is.
  • Luc Verhanneman

    5 jaar geleden
    Ben niet echt voor Brexit , maar ze hebben gelijk als ze eruit willen ondat Eurapa niet werkt. Andere landen zouden moeten volgen als Europa geen toegevoegde waarde kan en wil leveren voor zijn burgers
  • avelino garcia

    5 jaar geleden
    De tijd dat een Europese maatschappij moet leven, denken, werken en organiseren ten dienste van de happy few en andere Multi nationals is voorbij, als de politiek dit weigert in te zien staan ze veraf van de realiteit. De burgers nemen die politieke bullshit niet meer.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Het kapitaal zal zeggen hoe het moet gaan , niemand anders .