Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en VRT-topman Paul Lembrechts zaten al een eerste keer samen.
Volledig scherm
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en VRT-topman Paul Lembrechts zaten al een eerste keer samen. © Photonews, Belga

VRT moet veel meer besparen dan gedacht: “250 jobs op de helling”

De VRT moet meer besparen dan aanvankelijk gedacht. Volgens vakbond ACOD staan er 250 jobs op de helling. “We zijn al twaalf jaar aan het besparen. Jaar na jaar werden we efficiënter en flexibeler. De ondergrens is bereikt”, klinkt het.

99 reacties

  • Peter De Vijlder

    4 jaar geleden
    De Vijlder Peter Benjamin Dalle, hier raak je heel de belgische bevolking in hun hart. Af blijven van dit erfgoed waar de geschiedenis nog steeds van leert. Neem nu laatst de jaren 70, zelfs de jongeren die toen nog te jong waren om alles mee te maken,die waren aangenaam verrast met nog te leren wat vroeger was bv de verkeersinfo het nationaal nieuws ,weerberichten enz. Neen meneer Dalle hier moet het anders hier moet je invzesteren inplaats van besparen.
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Deze maatregel van de nva regering is geschreven door Van Thillo baas van nva zender vtm en beste vriend van De Wever . Dus zullen we in de toekomst nog meer brol van vtm moeten bekijken of de tv uitzetten.
  • Jacques lelievre

    5 jaar geleden
    Er is een andere mogelijkheid , als de 480 parlementsleden hun onkostenvergoeding 2000euro niet gaan uitbetalen.Spaart men jaarlijks +- 11000000 euro x 4 = het bedrag dat vrt niet moet besparen en dan ook geen mensen ontslagen.
  • Patrick Smits

    5 jaar geleden
    Ze gaan toch niet besparen op de zomerbeelden zeker; nog zo boeiend.
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Het is zeer duidelijk ,de rechtse partijen willen vrt kortwieken en zo de andere zenders waar ze hun zeg ongecontroleert kunnen doen voordeel te verschaffen .