© AFP

Renault dankt topman af

Renault heeft zijn CEO Thierry Bolloré aan de deur gezet. Hij zal per direct vervangen worden door CFO Clotilde Delbos, die ad interim aan het roer van de Franse autobouwer komt te staan. Dat is vrijdag beslist tijdens een bijzondere raad van bestuur.

Een officiële reden voor het vertrek van Bolloré, die nog maar sinds het begin van dit jaar aan het hoofd staat van de constructeur, geeft Renault vrijdag niet. Volgens ingewijden is de relatie tussen de voorzitter van de raad van bestuur, Jean-Dominique Senard, en de topman al langer erg gespannen.

Renault heeft nog steeds te kampen met de nasleep van de val van zijn voormalige topman Carlos Ghosn, die vorig jaar in Japan werd opgepakt op verdenking van fraude. Bolloré gold bij Renault als tweede man onder Ghosn, totdat die laatste wegens de fraudekwestie het veld moest ruimen bij het Franse concern.

Door de nauwe band tussen Bolloré en Ghosn wordt die eerste ook wel gezien als voortzetter van Ghosns bewind, terwijl Renault juist schoon schip wil maken. Volgens marktkenners is zijn vertrek een duidelijk signaal dat Renault de plooien met samenwerkingspartner Nissan, waar Ghosn eveneens aan het hoofd stond, wil gladstrijken. De Japanners kozen een paar dagen geleden voor een nieuwe bestuursvoorzitter. Met nieuwe mensen aan de top moet het vertrouwen in de alliantie worden hersteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer