Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 3 kan werk moeilijk combineren met gezin: zo hou je je work-lifebalans wel in evenwicht

33 procent van de 18-64-jarigen ervaart moeilijkheden om werk en gezin te combineren. De belangrijkste obstakels zijn veeleisende of vermoeiende jobs, lange werkdagen en onvoorspelbare of moeilijke uurroosters. Dat blijkt uit onderzoek van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Wil je de balans tussen werk en privé in evenwicht houden? Lees er dan zeker onze tips eens op na. 

4 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Ik heb gekozen voor een louter uitvoerende 4-5 job, na jarenlang gratis overgewerkt te hebben, werk mee naar huis genomen te hebben en wakker gelegen te hebben van de stress. Ik doe mijn werk graag en goed en ik verpruts mijn tijd niet, ik rendeer optimaal. Maar ik stop wel klokslag 17u. Ik heb geen hoog loon, geen villa, geen designkleren, geen sjieke wagen, weinig luxe, geen skivakanties, geen dure smartphone, maar ik heb wel tijd en rust en balans in mijn leven.
  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    In ons bedrijf zijn duidelijke afspraken gemaakt. Niemand is onmisbaar, verplicht de werk-telefoon uit tijdens weekenden en vakantie. Ook is het verboden om je werk mee naar huis te nemen. Onze directeur had een paar jaar geleden een hartaanval gehad, moest 6 maanden revalideren. Plots kwam hij erachter dat hij zijn kinderen en kleinkinderen nauwelijks gezien had. Toen hij terug kwam naar het bedrijf sprak hij ons allemaal toe, en gelaste hij deze nieuwe regels in. En het werkt fantastisch !
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    combinatie werk-gezin is op bepaalde momenten in het leven voor velen niet moeilijk maar rechtuit "onmogelijk"... Het resultaat van al dat gedoe vind je terug : overheersend probleemkinderen op school, bij de kinderpsychiater, in echtscheidingen, hangjongeren een.. Onze maatschappij oogst wat er gezaaid wordt ...
  • Francinne Declerque

    4 jaar geleden
    De grenzen moet je duidelijk maken aan je werkgever die je tijd rooft in ruil voor een hongerloon, als je kan blijf thuis, tijd voor gezin is onbetaalbaar.