Beeld ter illustratie, Frédéric Daerden (PS).
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Frédéric Daerden (PS). © Photo News

Begroting Franse Gemeenschap: "marginaal en beheersbaar" tekort van 708 miljoen euro in 2020

De begroting van de Franse Gemeenschap gaat dit en volgend jaar in het rood maar het tekort is "marginaal en beheersbaar", zo meent de nieuwe Franse Gemeenschapsregering van PS, MR en Ecolo vandaag. De vorige regering had een begroting 2019 opgemaakt met een verwacht tekort van 192 miljoen euro, maar uiteindelijk bedroeg het gat 508 miljoen. En voor 2020 wordt gerekend met een tekort van 708 miljoen, bleek uit cijfers die minister-president Pierre-Yves Jeholet (MR) en Begrotingsminister Frédéric Daerden (PS) vandaag voorstelden.

8 reacties

  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Als ze de jaarlijkse transfers van Vlaanderen niet moesten krijgen Danny Janssens hoeveel zou het dan bedragen.Er is geen euro naar Vlaanderen gevloeid sinds het bestaan van België droom verder dat er geld naar Limburg is overgemaakt.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Altijd een grote mond opzetten maar het resultaat is altijd zeer mager als men even terug in het verleden.
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Wanneer de Vlaamse regering haar begroting voorstelt en er is een relatief klein tekort, dan gaat de VRT en de opositie er fors tegenaan. In Wallonië daarentegen hebben ze miljoenen tekorten maar in Vlaanderen gaat de VRT er niet dieper op in. Geef ons eens duiding wie die gaten betaald en hoe dat werkt of is er nu reeds een personeelstekort.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    uiteindelijk niet veel meer dan Vlaanderen, ondanks de belangrijke economische troeven die Vlaanderen wel heeft en Wallonie niet (haven, kust). Het fabeltje van de luie Walen en geldtransfers mag dus maar eens ophouden, in Waals Brabant gebeuren er transfers naar Limburg, je hoort hen ook niet klagen. Voer een tol in en Wallonie staat op gelijke voet met Vlaanderen
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Ach, geen probleem, de werkende Vlaming (niet de Vlaamse politici) zal alles wel betalen, dus ook de tekorten.