Aleksej Leonov (L) en Thomas Stafford (R) schudden elkaar de hand. Goed voor de eerste internationale handdruk in de ruimte ooit.
Volledig scherm
Aleksej Leonov (L) en Thomas Stafford (R) schudden elkaar de hand. Goed voor de eerste internationale handdruk in de ruimte ooit. © AFP

Eerste ruimtewandelaar ooit (die ongelofelijk spannende momenten beleefde op die unieke ruimtereis) overleden

De Russische kosmonaut Aleksej Leonov, de eerste mens die ooit een ruimtewandeling maakte, is overleden. Dat melden Russische media. De ruimtevaarder stierf in het ziekenhuis aan een langdurige ziekte. Hij werd 85 jaar oud. 

5 reacties

  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Je moet vooral eens kijken naar hun stop motion filmpje dat zogezegd de spacewalk moet voorstellen, op het einde draait de helm richting camera, de helm kan niet draaien, trek uw eigen conclusie maar.
  • Johnny L Verhoeven

    5 jaar geleden
    het is een schande dat we in al die jaren nog niet verder geraakt zijn dan wat uitstapje net buiten de dampkring.
  • patrick smedts

    5 jaar geleden
    @toon van kerckhove : u bent duidelijk nog niet in rusland geweest. die mensen zijn heel taai en fantasierijk. ze hebben natuurlijk zelf een soort langlaufen gemaakt van stukken hout die ze gevonden hebben en met dunne takjes vastgemaakt,...enz
  • Toon Van Kerckhove

    5 jaar geleden
    Mooi artikel, mooi verhaal. Mr. Leonov was een pionier. Dan denk ik wel: waar komen die skilatten vandaan om 9 km te kunnen langlaufen tussen de wolven en de beren? Ok. landingsplaats kan oerwoud zijn: dan gaat tent en extra voeding etc. mee. Maar die plaats was er zeker niet in die capsule, dus ook geen skilatten. Mooi opgeschoond artikel van de USSR. Maar dit doet niets af van de prestatie van mr. Leonov. Proficiat.
  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Leonov was een fijne mens, zoals bijna alle ruimtevaarders. Laten we ook nog even denken aan de eerste ruimtevaarders: Laika en de 350 honden in ruimtevaart training. Ook lieve en geduldige dieren die hun uiterste best deden, en na hun avonturen werden geadopteerd door de medewerkers. Werkelijk fascinerend, de eerste jaren van de 'space age'!