Appartementsgebouw waar asielzoekers verbleven onbewoonbaar na brand: asbest vrijgekomen, brandweer nog steeds aan het blussen

Langs de Kerkstraat in Begijnendijk is vrijdagnamiddag iets voor 16 uur brand uitgebroken in een appartementsgebouw waar onder meer een Syrisch gezin asielzoekers opgevangen werd door het Sociaal Huis van de gemeente. Er zijn geen gewonden gevallen.

atb

Volgens getuigen is de brand ontstaan achteraan het gebouw op de eerste verdieping. Dat gebeurde in het appartement waarin een gezin van Syrische asielzoekers onderdak had gekregen van het Sociaal Huis van de gemeente. Het gaat niet om kwaad opzet, vermoedelijk heeft een kortsluiting de brand veroorzaakt. Door de wind zijn de vlammen heel snel overgeslagen naar de voorkant, waardoor heel het gebouw vuur vatte. De brandweer moest massaal ter plaatse komen om te blussen en is vrijdagavond rond 20 uur nog steeds aan het blussen.

Het gebouw, waarin nog vier andere mensen woonden, werd ontruimd en is onbewoonbaar verklaard. De acht bewoners moesten op zoek naar nieuw onderdak en hebben dat gevonden. Het Syrisch gezin en een andere bewoner vonden onderdak bij vrienden, voor drie andere bewoners werd een hotelkamer geboekt tot maandag.

Bij de brand is de kankerverwekkende bouwstof asbest vrijgekomen. Daarom werd buren in de nabijheid gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen