Mohammed Yusef Hussein (11) stierf in de Syrische grensstad Qamishli door een Turks bombardement.
Volledig scherm
Mohammed Yusef Hussein (11) stierf in de Syrische grensstad Qamishli door een Turks bombardement. © AP

Oorlog tussen Turken en Koerden ontziet ook kinderen niet

De ene Mohammed was elf jaar oud. De andere Mohammed amper negen maanden. Ze woonden aan weerszijden van de Syrisch-Turkse grens. Daar zijn ze allebei gedood door de vijandigheden die het “Mohammedaanse leger” van Turkije op gang heeft gebracht.

40 reacties

  • saar Caron

    4 jaar geleden
    Yusif aksu, Turkije is een restant van het Perzische rijke (die trouwens verslaan zijn door de Arabische krijgers en tot de islam bekeerd werden) zij hebben zelf nog voor de kolonisten landen en volkeren ingepalmd en onderdrukt. Gebruik zo geen zever om erdogan zijn tirangedrag goed te keuren. Tenzij jullie Erdogan fans niet wonend in Turkije het normaal vinden dat onschuldigen worden afgeslacht omdat ze niet turks zijn?...
  • marc de Volder

    4 jaar geleden
    Aksu,wat jaren en eeuwen geleden gebeurd is,hebben we geen zak mee te maken. Straf dat jullie die zot goed keuren,enkel omdat hij Turk is. Maar ook Trump,Poetin en alle andere leiders zijn gek,de ene wat meer dan een ander.
  • Francinne Declerque

    4 jaar geleden
    De trui, moet buiten op Cyprus en moet een deel van het grondgebied aan de rechtmatige eigenaars geven namelijk de Koerden. Het ottomaanse rijk is uit elkaar gevallen en komt nooit meer terug beste erdogan. Een kalief worden zit er dus niet in. De mensen in Noorwegen, Denemarken of Zweden worden ook niet terug Vikingen. Je moet evolueren in positieve zin niet degenereren of overdreven hang naar vroeger.
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Dan Midden, alle "Marrakesh-partijen" hebben dit geweld veroordeeld. Ook Groen en ook Almaci. Wat zij hier echter mee te maken hebben, is geheel onduidelijk. Het zijn namelijk de rechtse partijen die ervoor gezorgd hebben dat Erdogan met miljarden gesponsord werd/wordt door de EU omdat ze te laf waren om de vluchtelingencrisis aan te pakken. Het zijn zij die nu stoere praat verkopen, maar niets ondernemen hoewel zij aan de macht zijn en zij degene zijn die iets kunnen doen.
  • Erik Pauwels

    4 jaar geleden
    Mag ik hopen dat er geen enkele westerling nog op vakantie naar Turkije gaat,ikzelf trouwens nooit gedaan en dat zal zo blijven.