De Nederlandse vicepremier Hugo de Jonge.
Volledig scherm
De Nederlandse vicepremier Hugo de Jonge. © ANP

Nederland schort wapenexport naar Turkije op

Nederland schort de wapenexport naar Turkije op. Zolang het land bezig is met een militaire operatie in Noord-Syrië zullen geen exportvergunningen worden afgegeven. Dat heeft vicepremier Hugo de Jonge na afloop van de ministerraad bekendgemaakt, zo melden Nederlandse media.

6 reacties

  • August Leemans

    5 jaar geleden
    Als men nu eens sprak van een algemene boycot op de handel met Turkije. Voor gans Europa, ook voor de Turken die in Europa leven. Geen geldtransacties meer met Turkije. Misschien zou dat wel aankomen.
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Nederland maakt zelf geen wapens, ze zijn enkel doorvoerhandel. Ze maken wel wapenonderdelen. Maar je kan makkelijk stoppen als het quasi geen belang heeft, die Nederlandse bedrijven doen het dan gewoon via een ander land.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    FN zal die opening wel dichten.
  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Oei oei oei, nu komt Erdogan in de problemen want ongewapend zijn zijn troepen totaal nérgens natuurlijk. Waarom slaat Timmermans eens niet flink op de EU-tafel, hij was toch de bekwaamste der bekwamen???? Nutteloze figuren in al even nutteloze zelfverzonnen praatbarakken, dat zijn het.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    turkije heeft een gigantische wapenindustrie; bmc, fnss,otokar, aseslan, tai, rocketsan, nurol etc maar wat ze niet hebben zijn cummings-motoren, renk- versnellingsbakken etc, ook hun electronica hapert zonder europese stukken, hier moet op toegezien worden dat ze deze niet vastkrijgen.de huidige oorlog is een vuil machtspelletje van erdogan.