Archieffoto van een eerdere onderhandelingsronde in februari.
Volledig scherm
Archieffoto van een eerdere onderhandelingsronde in februari. © AFP

VS en China bereiken gedeeltelijk handelsakkoord

UPDATE De Verenigde Staten en China hebben een akkoord bereikt over een gedeeltelijk handelsakkoord. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd na afloop van een ontmoeting met de Chinese vicepremier Liu He. De overeenkomst zou een basis vormen voor een bredere deal later dit jaar. Onder meer intellectueel eigendom, financiële diensten en landbouwgoederen zijn in het akkoord opgenomen.

9 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    China kwam vanmorgen al terug op deze "1e fase" van een handelsakkoord. Dus wat Trump proclameert over de vooruitgang naar een prachtige deal, is zoals altijd geen cent waard.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Het is voor mij nog altijd een raadsel, waarom we handelen en zaken doen met communisten, die nooit te vertrouwen zijn. Mexico is eindelijk de grootste en belangrijkste handelspartner van de VS in 2019. Na een langzame en gestage stijging. Canada staat op de tweede plaats, en China is een verre derde. Dank zij Trump.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Karel Tichmann, het scenario dat Trump in 2020 herverkozen wordt, is iets dat iedereen zou moeten toejuichen? Als Amerikaan zou ik het zorgwekkend vinden dat noch de republikeinen, noch de democraten een degelijke tegenkandidaat hebben. Tot hiertoe is het enige lichtpunt in Trump's presidentscarrière een vuist te maken tegen de diefstal van intellectueel eigendom door China. Maar hij kan dit niet winnen met zijn strategie. China sluit ondertussen veel meer akkoorden (zie recent in India).
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    De banken en de investeerders hebben een akkoord de centrale bank China en de Amerikaanse Fed hebben gedeelde eigenaars .En die zeggen hoe of wat .
  • marc rooms

    5 jaar geleden
    China gaat heel veel varkensvlees kopen omdat ze met een ziekte kampen in hun eigen varkens. Alleen al daarom is er een deal welke Amerika enorm veel geld oplevert.