Recep Tayyip Erdogan
Volledig scherm
Recep Tayyip Erdogan © AFP

Erdogan: “We stoppen aanval in Syrië niet”, VS klaar voor "forse sancties" tegen Turkije

Turkije stopt de aanval in Noord-Syrië niet. Dat zei president Recep Tayyip Erdogan op een persconferentie. "Ons gevecht is niet tegen de Koerden, maar tegen de PKK.”

14 reacties

  • Peter Segers

    5 jaar geleden
    België en Nederland hebben de wapenleveringen aan Turkije beperkt... Waarom niet "gestopt" ?
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Trump heeft een hotel in Istanbul dat stevige omzetten haalt dus van die sancties of snelle actie zal niets in huis komen.
  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    Forse sancties? Een lachertje! Hadden de elitetroepen daar niet wegetrokken geweest dan had Erdogan dit niet gedaan maar Trump wil dit ! Wapens is money en kijk maar de tanks zijn Abrahams en wie zou die wel geleverd hebben, niet te spreken van de luchtmacht (F16 etc.)
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Met die bombardementen komen IS- gevangenen vrij. De Koerden vragen al zo lang voor een oplossing. En er is de dreiging van Erdogan om vluchtelingen onze kant op te sturen. Diplomatiek gerommel ? Zo niet, kan Europa ook alle Turken terug sturen. Europa is een vod.
  • Franky Puystjens

    5 jaar geleden
    Van lafhartig Europa (dat eerder al z'n ziel verkocht met de schandelijke Turkije-Vluchtelingen-deal) of van verraderlijk Amerika (dat de Koerden al eerder keer op keer verraadde) moeten de Koerden niets daadwerkelijk aan steun verwachten. Ik hoop dat Iran hun hypermoderne éigen (!) missile systems willen leveren aan de Koerden; dié zouden de Turken wél kunnen stoppen (en zijn volgens analisten niet enkel superieur aan de Amerikaanse Patriots maar wellicht evenwaardig aan de Russische S400...!)