Aptera zonne-auto.
Volledig scherm
Aptera zonne-auto. © Aptera

Deze elektrische auto rijdt 17.000 kilometer per jaar zonder opladen

De Amerikaanse start-up Aptera Motors heeft een prototype voorgesteld van een elektrische zonneauto die meer dan 17.000 kilometer per jaar kan rijden zonder opgeladen te hoeven worden. Experts zijn kritisch.

29 reacties

  • Willy Stinissen

    5 jaar geleden
    Ik heb net gelezen dat indonesie geen nikkel meer wil uitvoeren en dat er daarom 25% minder grondstoffen zijn om lithium ion batterijen te maken. Die kobalt was ook al schaars. Ik weet toch niet of dat een mondiale oplossing gaat zijn die elektrische auto.
  • Jan Janssens

    5 jaar geleden
    25 jaar geleden kregen we als werknemers van GM Antwerpen een voorstelling van eer auto op waterstof, de ganse productie was reeds uitgetekend, waarom werd dat dan al niet geproduceerd ? Heel simpel, de politiek ging niet mee, de lobby van de grote olie leveranciers is te sterk, nu komt er verandering in omdat deze concerns zelf waterstof gaan produceren !!!!
  • Johnny Vandewalle

    5 jaar geleden
    Heb iemand als eens nagedacht als men alle elektrisch gaan rijden waar ze de elektriciteit gaan halen als nu een central stil valt spreken ze al van afkoppelen geen stroom genoeg luid het !!!
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Kristof er rijden nog thans voertuigen rond op waterstof Toyota heeft er een de tweede generatie zal vanaf 2021 te koop zijn. en zo zijn er nog andere merken ook die al met waterstof werken in voertuigen.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Velen zoeken alternatieve energie om de auto te promoten, maar ergens in de toekomst is de auto een uitloopmodel.