© Facebook Bar Burbure

Antwerpse hotspots gaan met meeste prijzen lopen op Hospitality Awards

Een tiental Belgische hotspots kunnen nu ook met een keurmerk van Venuez magazine door het leven, na de uitreiking van de vierde Belgian Hospitality Awards, maandagavond in Knokke-Heist. Antwerpen ging met de meeste prijzen aan de haal, maar het Brusselse hotel JAM is de enige die twee nominaties verzilverde.

edm

De Belgian Hospitality Awards, georganiseerd door Venuez magazine, worden ook wel eens de Oscars voor kleine zelfstandige ondernemers genoemd. Een vakjury mocht bekroningen uitreiken in veertien categorieën, van beste cocktailbar en meest originele restaurantconcept, over horecaondernemer van het jaar en best design.

De meerderheid van die prijzen ging naar Antwerpen. Butcher’s Coffee won ‘best coffee concept’, Bar Burbure ‘best bar concept’ en Bijou ging lopen met de titel ‘best cocktailbar’. Dimitri Proost van restaurant Dim Dining en Didier Van den Broeck van cocktailbar Dogma mogen zich dan weer respectievelijk ‘culinary talent’ en ‘best bartender’ noemen.

‘Entrepreneur of the year’ gaat dan weer volledig terecht naar John Verept oordeelde de jury, "een horecaondernemer met een oog voor cultuur". "Zijn zaak RAS, Restaurant Aan de Stroom, bevindt zich in het iconische gebouw van het Zuiderterras. John zit ook achter het concept Victor in de Brusselse Bozar. Een bijzondere plek, die een bijzondere renovatie kreeg."

Design

Het Brusselse hotel JAM won dan weer zowel de bekroning van ‘best design’ en ‘best hotel concept’. JAM zet Brussel volgens de jury opnieuw op de kaart als internationale bestemming en "bevat alle elementen om de huidige generatie reizigers naar Brussel te lokken". "Ook op designvlak is er nagedacht en werden alle materialen gebruikt en hergebruikt door ontwerper Lionel Jadot."

Ook voor de ‘best barista’ moeten we in de hoofdstad zijn, meer bepaald bij Marc Danielsvan Kaffabar op het Rouppeplein. Het ‘best restaurant concept’ vinden we terug in Leuven, bij Baracca, "waar het totaalplaatjes klopt als een bus"."Het restaurant biedt studentenstad Leuven een alternatief om lekker te gaan eten in een ongedwongen sfeer en te laten kennismaken met het Italian foodsharing-concept", aldus de jury.

Restaurant Boury in Roeselare schoot de hoofdvogel af in de categorie ‘best hospitality concept’: "een zaak met een ijzersterk en trendbepalend concept, een verrassende inspiratie voor de branche. De perfecte vertaling hoe een sterrenzaak er vandaag moet uitzien."

Sterrenrestaurant Cuchara in Lommel won ‘best restyling’, een prijs die wordt uitgereikt aan een zaak die een volledige metamorfose onderging. "Kok Jan Tournier verhuisde het restaurant naar de kunstig ingerichte achterbouw van het bestaande huis dat zijn overgrootouders nog hebben gebouwd. Hij liet er zijn voorliefde voor architectuur en kunst in weerspiegelen. Eyecatcher is een zeven meter lange okerkleurige glazen boom die al zwevend aan het plafond hangt."

Gedurfd

In de bijzondere categorie ‘daredevil’, waar een verrassend concept wordt bekroond, is de Gentse bar-shop-tasting room Proof met de hoofdprijs gaan lopen. "Alles wat je er ziet, kan je proeven. En diegenen die willen, kunnen een apothekersflesje kopen van 5, 10 of 20 centiliter om thuis na te genieten."

De laatste prijs van de avond was tot slot voor Sam D’Huyvette van BLVD Boutique in Sint-Martens-Latem, als ‘rookie of the year’. "Hij durft én doet het ook met stijl: in minder dan drie jaar een brasserie, cateringbedrijf, foodtruck en een foodmarket openen", oordeelde de jury. "BLVD Boutique komt tegemoet aan de noden van drukbezette mensen die ’s avonds nog snel een maaltijd oppikken, de zakenman die in alle rust kan vergaderen in één van de twee vergaderruimtes en families die graag uit eten gaan zonder al te veel franjes."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken