Het Syrische dorp Ras al-Ain, gefotografeerd van aan de Turkse zijde van de grens.
Volledig scherm
Het Syrische dorp Ras al-Ain, gefotografeerd van aan de Turkse zijde van de grens. © AFP

“Honderden doden door Turkse inval Noord-Syrië”

De Turkse inval in het noorden van Syrië heeft sinds het begin van het offensief al honderden levens geëist, zegt Turkije. Volgens het ministerie van Defensie in Ankara zijn er 415 strijders van de Koerdische YPG-militie gedood bij het offensief, een claim die niet op onafhankelijke wijze te onderzoeken is.

12 reacties

  • saar Caron

    5 jaar geleden
    Fons Dewaele gelijk heb je! Puur een volkerenmoord gestart. En net als trump vertrek "bekend maakt" wapens van Europa stopzetten? Ze hebben duidelijk al voldoende om goed te starten. Wees daar maar eens een kind, bang gehouden vrouw of gewoon een mens...
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Wie met vinger wijzen?Amerika of Rusland?Laat ons vuist maken tegen wat Europese snuiters hebben gedaan.Jaren lang is kritiek vanuit bevolking op het flirten met Erdogan.Onbetrouwbaar vent maar Merkel en co evenmin.Destijds moest Irak er aan.Was niet de beste maar iedereen,blond,zwart,rooms kon er leven volgen goesting.Assad evenmin de beste maar iedereen kon het er nemen.Was ook zo in Perzië waar resultaat diep onder nul zit.Nadenken kan bij gewone burger niet bij de Europese kaste.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Ach ja, het zal wel weer de schuld van de vs zijn, voor sommigen is zowat alles wat verkeerd loopt de schuld van de vs...tot men ze nog maar es nodig heeft om de kastanjes uit het vuur te halen. En de Europese Chamberlain's?!...die zwijgen in alle talen.
  • August Leemans

    5 jaar geleden
    Welke partij is bereid de dubbele nationaliteit af te schaffen? Kom niet af met de bemerking dat de wet dit niet toelaat en dat dit van Europa niet mag. In Europa maken we zelf de wetten en die kunnen aangepast worden. De partij die dat wil verwezenlijken krijgt mijn stem en geen compromissen hier over.Ik heb ook maar 1 nationaliteit en dat is Belg.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    De EU-lijders laten zich niet bepaald van hun beste zijde zien. Turkije onder Erdogan is in elk geval niet klaar om lid te worden van de EU. En mensen, stop eens met naar daar op reis te gaan. Je brengt ons geld naar de Wolf.