Altijd een schot in de roos: Loïc bakt cote à l’os met frietjes
loicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag bakt Loïc cote à l’os.
INGREDIËNTEN
Cote à l’os
Friet aardappelen
Plantaardige frituurolie
2 eieren
1el mosterd
handvol verse dragon
witte wijnazijn
3 stronken witloof
1 citroen
verse tijm
verse laurier
verse rozemarijn
1 teentje look
BEREIDING
1. Kruid het vlees met zout en peper langs alle kanten.
2. Zet 2uur in de oven op 75°C tot de kerntemperatuur van het vlees 45°C is.
3. Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.
4. Dep de frietjes droog en bak ze voor op 150°C in plantaardige frituurolie.
5. Doe 2 eieren in een maatbeker.
6. Voeg 1el mosterd toe.
7. Voeg 1el dragon toe.
8. Voeg een scheutje witte wijnazijn toe.
9. Kruid met peper en zout.
10. Voeg 200ml neutrale olie toe en mix.
11. Laat de voorgebakken frieten afkoelen op keukenpapier.
12. Snijd de onderkant van het witloof en snijd het witloof fijn.
13. Besprenkel met het sap van een halve citroen.
14. Voeg 3el dragonmayonaise toe.
15. Wrijf het vlees in met olie en bak aan langs alle kanten.
16. Zet het vuur uit en voeg boter toe.
17. Voeg laurier, tijm, rozemarijn en een teen look toe.
18. Arroseer het vlees.
19. Bak de frietjes 2 à 3min op 180°C.
20. Kruid de frieten af met zout.
21. Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. -
‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. -
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer