Marc Leemans.
Volledig scherm
Marc Leemans. © BELGA

ACV: "We leggen al jaren met handen en voeten uit dat lasten niet eerlijk verdeeld zijn”

De christelijke vakbond ACV verwacht van de komende federale regering een eerlijk en rechtvaardig beleid, anders dan wat de vorige legislatuur te bieden had. Dat zei ACV-voorzitter Marc Leemans na afloop van het nationaal ACV-congres, dat de voorbije dagen plaatsvond in Oostende.

34 reacties

  • peter colson

    5 jaar geleden
    @danny janssens, mijn vader was begin jaren 80 vakbondsafgevaardigde bij ABVV-metaal. Veel eisen en het werkvolk bedriegen met valse gegevens om ze tot staken aan te zetten. Resultaat was dat de scheepswerf een jaar later de boeken moest neerleggen omdat ze geen order meer konden versieren wegens veel te duur. Dat was voor de vakbond veel beter, 800 werklozen meer waaraan ze konden verdienen
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Inderdaad Marc het is tijd dat de vakbonden belastingen betalen .
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Geen enkele van die roepers om meer geld van de politiek of de vakbond gehoord om te weten waar de twee miljard van het Lybisch geld in België naar toe "verdwenen" is?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Leemans weet heel goed hoeveel geld er besteed wordt aan nutteloze projecten geëist door zijn vakbond. Een kennis die vakbondsafgevaardigde was is uit de vakbond gestapt door de onredelijke eisen van de top die altijd hetzelfde beoogden hun bijdrage verhogen en de leden daarvoor misbruikten. De grote bedrijven daar is meest de centen te halen, wanneer gaan ze de mensen die in het dienstencheque systeem werken verdedigen. Maken ze zelf handig gebruik van die systeem om hun winst te vergroten?
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Inderdaad, de lusten komen één zeer welbepaalde bevolkingsgroep toe terwijl de werkenden de lasten mogen torsen. Dat is inderdaad niet fair. De lasten zijn veel te hoog voor hen die welvaart creëeren terwijl de anderen, de begunstigden, volgens mr. Leemans, te weinig krijgen.