Britse rechtbank verklaart 2 mannen schuldig aan financiering Abrini

In het Verenigd Koninkrijk heeft een rechtbank een Belg en een Brit schuldig bevonden aan het financieren van Mohamed Abrini, de hoofdverdachte in het onderzoek naar de aanslagen van Parijs en Brussel. Op 12 december kennen ze hun straf.
Zakaria Boufassil, Mohammed Ali Ahmed en Mohamed Abrini.

3.000 Britse pond (zowat 3.570 euro). Dat bedrag hebben de Belg Zakaria Boufassil en de Brit Mohammed Ali Ahmed in juli 2015 in een park in Birmingham cash aan Mohamed Abrini overhandigd. Ahmed had de som tussen mei en juni van dat jaar verzameld door alles samen 17 keer geld af te halen in zijn buurt.

Diezelfde Abrini zou enkele maanden later de aanslagen in Parijs en in Brussel mee helpen uitvoeren. Het brede publiek kent hem als "de man met het hoedje" naar het opvallende hoofddeksel dat hij droeg op beelden van beveiligingscamera's die kort na 22 maart zijn vrijgegeven.

Bij de start van het proces in de buurt van Londen heeft Ahmed toegegeven dat hij Abrini geld heeft gegeven. Boufassil deed dat niet. De jury heeft hen nu evenwel allebei schuldig bevonden aan het financieren van terrorisme. Op 12 december kennen ze hun straf.

Abrini zelf is op 8 april in Anderlecht opgepakt. Sindsdien is hij aangehouden.

Meest gelezen