Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AP

Bouwunie pleit voor freelancers in de bouw

Bouwunie, die de zelfstandigen en kmo's in de bouwsector in Vlaanderen vertegenwoordigt, vraagt om freelancers te kunnen inzetten in de bouw. "Onze ondernemingen hebben het steeds moeilijker om vacatures ingevuld te krijgen", zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.

18 reacties

  • Maria Jakoba Hulpiau

    5 jaar geleden
    Bouwsector wil het nog wat illegaler. Zakken vullen. Hier naast on deur ook, buitenlanders die werken voor een Belgisch bedrijf, geen helm, geen handschoenen, geen veiligheidsschoenen, ... die mannen durven toch niet te klagen. En de fouten dat die mannen maken, koop zoiets, amai.
  • Franky Vandenberghe

    5 jaar geleden
    Wat velen niet begrijpen is dat wanneer je in de bouw nog competitief wil zijn, je wel degelijk de kosten moet trachten naar beneden te halen. Loonkost is gewoon te hoog voor mensen die niet verantwoordelijk zijn voor hun fouten en aldus nog hogere kosten genereren. En verder voor de jaloersen onder jullie. Ik rij met een X5 E-drive, 90 procent aftrekbaar. Ik werk minimaal 85 uur per week en betaal een veelvoud aan belastingen tov jullie (maar de waarheid wordt zelden geloofd)
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    "Freelancers "is niet meer dan het wettelijk maken van invoer van goedkope arbeid vanuit de Oostblok landen, de kleine zelfstandige is met uitsterven bedreigd en zeggen dat hij voor die partijen gestemd heeft.
  • patrick geerinck

    5 jaar geleden
    ja en dan bij problemen zijn de vogels gaan vliegen en is niemand schuldig of ze verstaan u niet.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Als je vacature niet ingevuld geraakt zijn de werkomstandigheden niet er gunstig, vraag en aanbod? als de vraag hoog is moet je wat meer in je beugel tasten maar daar zit voornamelijk het probleem, de winst voor de patroon(s) moet zo maximaal zijn want die dure wagen en villa moet toch door iets betaald zijn, je wordt niet rijk door mensen de respecteren