extinction rebellion
Volledig scherm
extinction rebellion © Baert Marc

Politie pakt 113 klimaatactivisten Extinction Rebellion op, waterkanon ingezet om Koningsplein vrij te maken

In Brussel vindt vandaag de ongehoorzaamheidsactie ‘Royal Rebellion’ door de klimaatactivisten van Extinction Rebellion Belgium plaats. De actiegroep was van plan om de tuin voor het koninklijk paleis van Brussel te bezetten, maar heeft zijn actie moeten verplaatsen naar het nabijgelegen Koningsplein. De politie is massaal ter plaatse en heeft het plein afgezet. 113 activisten die het Paleizenplein en de paleistuinen toch probeerden binnen te dringen, zijn opgepakt. 

83 reacties

  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    @Christine Laevers, ongehoorzaamheidsacties of betogen, allebei zijn ze de burgers tot last en als jij goed ingelicht zou zijn dan moet je weten dat de meeste betogers betaald worden door Extintion Rebellion voor hun acties, lees eens wat buitenlandse kranten.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De rebellie van Extinction Rebellion is om VREEDZAAM burgerlijke ongehoorzaamheidsacties te voeren. Want ze geloven niet in betogingen. Als de Brusselse politie eens duchtig zou ingelicht zijn, dan zouden ze zoveel zenuwen niet moeten gehad hebben. Maar ja, in Brussel kennen ze geen Engels en eerst kijken welk vlees je in de kuip hebt, doen ze daar ook al niet.
  • censor

    4 jaar geleden
    Bij die betogingen enkele jaren geleden van het ABVV, waar het veel erger aan toeging met vernielingen, ook Brussel ,met die recente vernielingen van enkele maanden, is er nooit pepperspray gebruikt,op gebonden vandaaltjes...maar hier, vreedzaam, en ja een bevel niet opgevolgd, geen vernielingen, en weerloze recht in het gezicht......ik ben geen betoger, maar heb ergere dingen gezien op TV waar de politie eerder liet begaan met die vernielingen, waar wij mogen voor betalen daar zit het verschil.
  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Antonio leg eens uit wat hethet klimaat eigenlijk is en wat je er wil tegen doen. Niet over milieu spreken maar puur klimaat. Misschien kunnen we je achteraf gelijk geven. Maar nu kom je echt dom en naief naar buiten.
  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Iedereen heeft het recht om te betogen en zeker voor een goed klimaat.