© HBvL

Broers gooien steen door autoruit, baby op achterbank blijft ongedeerd

Twee Houthalense broers van 33 en 36 jaar zijn dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld voor een handtasdiefstal, het uitdelen van slagen en het vernielen van een wagen. De jongste van de twee kreeg 20 maanden cel. Het speelde in zijn nadeel dat hij eerder al een veroordeling van drie jaar opliep voor drugsdelicten. De rechter legde zijn broer 18 maanden cel op, waarvan de helft met uitstel.

geho

De feiten speelden zich op 28 maart 2014 af in Houthalen. Toch ontkenden de twee op hun proces het misdrijf in alle toonaarden, tevergeefs. De broers waren die dag aanwezig in café Saz in de wijk Meulenberg toen ze een vrouw, met vriendin en baby in een wagen zagen passeren. Ze keilden een steen door de achterruit van het voertuig.

De vrouw kende een van de broers en claimt zelfs een kind van hem te hebben. Dat kind kreeg glasscherven over zich heen, maar raakte niet gewond. In het tumult dat daarop ontstond, omsingelde een 20-tal personen de wagen en beschadigde deze. Daarnaast verdween ook een handtas uit de auto.

Naast de celstraf kreeg het duo ook nog de rekening voor het onderzoek gepresenteerd wat neerkomt op 1.321 euro voor elk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer