Het incident, met links de schade achteraf.
Volledig scherm
Het incident, met links de schade achteraf. © Twitter ... en RV

Hamilton beleeft schrik van z’n leven als voorvleugel op zich afstormt, ook Verstappen woest op eigenzinnige Leclerc

Formule 1Lewis Hamilton staat op een zucht van een zesde Formule 1-wereldtitel, al kwam de Brit in de Grote Prijs van Japan met de schrik vrij. Een deel van de kapotte voorvleugel van Charles Leclerc vloog op een recht stuk richting de cockpit van de achtervolgende Mercedes-bolide. Dankzij de ‘halo’ bleef Hamilton een ferme klap op het hoofd bespaard. Achteraf is er veel commotie over het feit dat de Monegask niet meteen de pits indook. 

5 reacties

  • willy staes

    5 jaar geleden
    Vettel voelt de druk van Le clerc ,gaat de ene stommiteit na de andere .
  • Marcel Bontinck

    5 jaar geleden
    Als Ferrarifan vind ik dat men Leclerc de zwarte vlag had moeten geven,hij begint naast zijn schoenen te lopen en dat is nooit goed.
  • peter cornelis

    5 jaar geleden
    volgens de beelden , had hij wel wat onderstuur, dus dat is nog verklaarbaar, er zijn er meerdere die met een kapotte vleugel nog blijven rijden, of een hele ronde onder de auto, dat hij er effectief gaat afvliegen, kan je niet voorspellen,
  • Ferdinand Nuyts

    5 jaar geleden
    FIA heeft altijd geheime marges voor Ferrari gehad zij komen met alles weg, ook in tijd van Michael Schumacher.
  • Marc Van Buynder

    5 jaar geleden
    Ferrari mag alles in de F1, Vettel is te vroeg weg en krijgt zelfs geen straf. Leclerc had een zwarte vlag moeten krijgen of bestaat die niet meer. Eerst rijd hij Verstappen van de baan, het was een duidelijke fout van Leclerc want Verstappen gaf plaats genoeg. En iets later brengt hij andere rijders in gevaar. Met geld koop je blijkbaar alles om.