Links: slachtoffer Atatiana Koquice Jefferson. Rechts: de agent net vooraleer hij het fatale schot zou lossen.
Volledig scherm
Links: slachtoffer Atatiana Koquice Jefferson. Rechts: de agent net vooraleer hij het fatale schot zou lossen. © Facebook

Agent die vrouw in haar eigen huis doodschoot zit vast voor moord

De blanke agent die zaterdag een zwarte vrouw doodschoot in haar eigen woning in Fort Worth (Texas), is maandag gearresteerd en voor moord aangeklaagd. In een verklaring laat de politie weten dat de politieman - die inmiddels zijn ontslag heeft ingediend - vastzit in een lokale gevangenis en dat zijn borgtocht op 200.000 dollar is vastgesteld. 

7 reacties

  • Nikolaas Bouman

    5 jaar geleden
    Lijkt mij een beginnersfout met fatale afloop. Hoe spijtig ook, ik vind dit zeker geen moord! Een tragisch ongeluk.
  • Pim Pauwels

    5 jaar geleden
    Politie in USA is zo paranoia omdat ze weten dat iedereen daar zomaar een wapen op zak kan hebben!
  • Peter Panis

    5 jaar geleden
    Oei wapen gevonden nu gaan ze hun daar op concentreren, heel Amerika heeft wapen in huis! Maak die opleidingen opnieuw onmenselijk zwaar dan krijg je dit niet meer. Kijk naar België het zelfde verhaal geboeid op de grond en nog pepperspray gebruiken hoe onbekwaam moet je zijn om flik te worden!...
  • John Peeters

    5 jaar geleden
    Je kan interventies in USA ook niet vergelijken met een interventie bij ons. Daar heeft quasi iedereen een wapen in bezit, dus je zou voor minder "trigger happy" als agent zijn. Een deel van het probleem is het beleid. Schaf de wapens eerst af en de agenten zijn dan wellicht ook al iets minder gestresst.
  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    Krijgt de politie in de USA dan geen opleiding en training om om te gaan met dreiging? De rijkswacht gaf destijds training met film in de schietstand (ik dacht zelfs uit USA) waarbij er dreiging was en ook onschuldige slachtoffers verschenen. Bij een gijzeling was u gebuisd als u op een ongewapende of iemand die het wapen liet vallen schoot.