Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Unieke uitspraak Britse rechter: vrouw met denkvermogen kleuter mag abortus plegen

Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.

10 reacties

  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Is die dan niet verlengd minderjarig waardoor haar ouders/voogd de beslissingen nemen? Onbegrijpelijk dat hiervoor een rechter moet tussenkomen. Onbegrijpelijk dat 'religieuze groepen' zich hiertegen verzetten.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Beste Piet, dat is een supermooie respectvolle en terechte opmerking. Het betreft hier in de praktijk geestelijk een klein kind en geen vrouw, wat voor een trauma zou zij van zo'n zwangerschap en bevalling overhouden. En het enige dat hier 'gepleegd' is, is een verkrachting, want een onbevlekte ontvangenis bestaat niet en wederzijdse toestemming is door haar geestelijke toestand onmogelijk. Die dader moet ook worden gevat. Daar hebben we die mooie religieuze praters niet over gehoord.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    Ik vind het heel erg dat deze uitspraak controverse uitroept. WIe kan er in godsnaam voorstander van zijn dat een kind - want dat is een vrouw met het denkvermogen van een kleuter - een kind zou moeten grootbrengen? Iemand al aan de gevolgen op lange termijn gedacht? Religie is heel plezant, zolang het in de marge blijft. Als hobby, zeg maar. Te prominent aanwezige religie heeft nog nooit wat anders dan diepe ellende voortgebracht.
  • Verstappen Martine

    5 jaar geleden
    En terecht, ze is zelf nog een kind.
  • Pieter-Jan Billen

    5 jaar geleden
    Dit is de best mogelijke keuze!