Met deze superieure champignonsaus bij je stukje wild blaas je iedereen van tafel
Even belangrijk als een lekker stukje vlees is een sublieme saus voor erbij. En als je wild klaarmaakt, ligt de lat wel heel hoog. Dan komt deze champignonsaus goed van pas: een echte klassieker, maar nu extra romig en extra pittig gemaakt.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 fazantfilets
400 g spaghetti
1 sjalot, gesnipperd
500 g oesterzwammen
250 g bio kastanje champignons, in partjes
enkele takjes verse tijm
1/2 blokje kippenbouillon + 200 ml water
50 ml witte wijn
3 el mascarpone
2 el mosterd
1 tl currypoeder
boter
peper en zout
Zo maak je het :
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
2. Bak de fazantfilets in een ovenbestendige pan in boter langs alle kanten goudbruin en krokant. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet 8 minuten in de oven. Scheur de oesterzwammen in hapklare stukken en bak ze, samen met de tijm, in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Houd warm.
3. Fruit de sjalot in boter glazig. Voeg de kastanje champignons toe en bak goudbruin. Kruid met het currypoeder. Los het bouillonblokje op in het kokend water. Blus de pan met champignons met de witte wijn en de kippenbouillon. Laat enkele minuten zachtjes inkoken. Mix alles glad en haal door een fijne zeef. Doe de saus opnieuw in de pan en roer er de mascarpone en mosterd onder. Laat nog even doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
4. Verdeel de pasta mooi over de borden. Leg er een fazantfilet bij en schep er de oesterzwammen over. Werk af met de romige champignonsaus.
TIP: Bewaar paddenstoelen niet bij sterk ruikende groenten zoals prei en ui. Paddenstoelen nemen namelijk gemakkelijk geurtjes over.
Wist je dat je ook wild kan verwerken in kroketjes? Lees het recept hier.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer