Volgens de Nederlandse minister Stef Blok zal Recep Tayyip Erdogan (foto) het duidelijke signaal “heel vervelend vinden”.
Volledig scherm
Volgens de Nederlandse minister Stef Blok zal Recep Tayyip Erdogan (foto) het duidelijke signaal “heel vervelend vinden”. © via REUTERS

Europese Unie veroordeelt militair offensief in Syrië, Turkije beschuldigt EU van "beschermen van terroristen”

De Europese Unie veroordeelt de militaire operatie van NAVO-lidstaat Turkije in het noorden van Syrië. Dat blijkt uit de conclusies die de ministers van Buitenlandse Zaken vandaag op een bijeenkomst in Luxemburg goedgekeurd hebben. “De stabiliteit en de veiligheid van de hele regio wordt ernstig ondermijnd", klinkt het. Turkije wijst in een reactie - in heftige bewoordingen - de kritiek van de EU van de hand. Turkije verwijt Brussel een “benadering die terroristen beschermt”. 

43 reacties

  • Rik Kleinmond

    5 jaar geleden
    Daar gaat Turkye nie wakker van ligge, sukkels.
  • Haşim Bilici

    5 jaar geleden
    Ohh jongens, dat is toch allemaal één pot nat!!!
  • caes jean-pierre

    5 jaar geleden
    Het fijne van deze zaak ken ik niet, maar ik kan Erdogan niet helemaal ongelijk geven als hij zegt, dat de Europese Unie terroristen beschermt, en soms bevoordeeld tegenover ons.
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Import heffen op Turkse producten hoe kunt ge import heffen op nep artikelen gemaakt door kinderarbeid en almici en Beke zagen dat het goed was
  • Etienne Vanhoegaerden

    5 jaar geleden
    Een andere bevolkingsgroep terroriseren in eigen en ander land hoe noem je zou een persoon?