Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Wanneer mag politie pepperspray gebruiken en wanneer niet?

De politie mag pepperspray en traangas alleen gebruiken als ‘defensief’ wapen. Agenten mogen het dus enkel gebruiken op mensen die zelf geweld gebruiken. “Die regels zijn tijdens de betoging van Extinction Rebellion meermaals overtreden”, zegt mensenrechtenadvocaat Alexis Deswaef. 

26 reacties

  • Straight on No way back

    5 jaar geleden
    Politie mag dit altijd gebruiken van mijn part! Wie niet horen wil moet voelen! Gedaan met al dat gepamper! Iedere keer hetzelfde liedje, ze overtreden de wet en willen niet luisteren en verzetten zich wel PEPERSPRAY gebruiken zeg ik dan! Ik heb daar geen last van want ik hou mij aan de regels en die gelden voor iedereen ook voor die groene driftkikkers!
  • Vladimir De Leeuw

    5 jaar geleden
    Omwille van ecologische redenen zouden die spuitbussen moeten verboden worden. Vroeger gebruikten ze ook de matrak en dat was goed genoeg. Ik heb de indruk dat ze die spuitbussen gebruiken, omdat ze snel moe zijn, tegenwoordig. Daarnaast kunnen ze nog het waterkanon en rubberen kogels gebruiken.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    "Wie niet horen wil, die moet voelen"
  • François Vande Wynckel

    5 jaar geleden
    Wanneer mogen betogers stenen en allerhande projectielen naar de politie werpen en wanneer niet? Mensen toch, moest men eens weten wat de politie, en vroeger de rijkswacht naar het hoofd gesmeten kreeg (krijgt) bij sommige betogingen, men zou er van verschieten. Politiemensen moeten altijd eerst incasseren alvorens te mogen reageren en dan komen zij op de voorpagina van de kranten op een manier alsof het onmensen zijn.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Geen compassie met die anarchisten, ze wisten dat ze op verboden terrein betoogden.