BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Catalanen betogen voor Spaanse ambassade in Brussel tegen veroordeling separatisten: “Proces was farce”

Meer dan honderd Catalanen hebben maandagavond in Brussel geprotesteerd voor de ambassade van Spanje. Ze uitten er hun onvrede over de veroordeling van negen separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof. Ze vragen de directe vrijspraak voor de veroordeelde Catalanen, want "het proces was een farce", klinkt het bij de betogers.

8 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    De meeste Catalanen zijn tegen afscheiding en terecht. Ze geloven niet in de ultralinkse achtergrond die schuilgaat in deze beweging. Iedereen denkt dat ze rechts zijn zoals de NVA,en te dom om te zien dat ze het tegengestelde zijn. Catalonie heeft al autonomie en AL het geld dat ze betalen aan Spanje vloeit ook terug. Het probleem is dat deze Catalaanse regering de fondsen misbruikte en ze niet voor infrastructuur benutte. En ze schonden de grondwet in alle opzichten. terechte veroordeling.
  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Betogen voor een ambassade is verboden. Maar deze rechtse betoging werd niet door politiegeweld uit elkaar geslagen.
  • Calinda Struyf

    5 jaar geleden
    Wat zijn dat nu voor reacties??? Wettigheid of onwettigheid heeft enkel belang als het strookt met de wil van de bevolking anders is het onderdrukking. Een referendum is een vredevolle manier om deze wil te ontdekken. Of de Catalanen nu gelijk hebben of niet stroken deze reacties niet met een objectieve geest doch eerder met een dictatoriale insteek.
  • luc caels

    5 jaar geleden
    Één schande voor Europa, voor Spanje. Dit is geen démocratie. Beste Belgen, Europeanen, laat Spanje links liggen als vakantie.
  • Elv Ram

    5 jaar geleden
    Correcte uitspraak! Niemand staat boven de wet! Ook niet de separatisten! De enige lafaards in gans dit proces zijn de politiekers die zich hier schuilhouden!! Schande!