Nicolas Z. (46) maakte op de beurs van New York 1 miljoen dollar winst door gevoelige informatie door te spelen aan een ex-studiegenoot van aan de universiteit in Brussel.
Volledig scherm
Nicolas Z. (46) maakte op de beurs van New York 1 miljoen dollar winst door gevoelige informatie door te spelen aan een ex-studiegenoot van aan de universiteit in Brussel. © AP

Belg die voor 1 miljoen dollar fraudeerde op beurs New York krijgt celstraf in VS

BuitenlandEen Belgische manager is in de Verenigde Staten veroordeeld voor handel met voorkennis. Samen met een ex-studiegenoot fraudeerde hij voor zowat 1 miljoen dollar. Nadat hij eerder al schuldig pleitte, kent hij nu ook zijn straf. Hij is veroordeeld tot 15 maanden cel en kreeg een boete van 6.000 dollar (5.500 euro). Eerder betaalde hij al 432.775,70 dollar (400.000 euro) boete aan de Amerikaanse beurswaakhond.

20 reacties

  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Moeten ze nu niet hemel en aarde bewegen om hem te repatriëren of telt dat alleen voor een anders soort misdaden?
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    Leroy mag van geluk spreken dat ze hier "werkt"
  • Patrick Verbelen

    5 jaar geleden
    Dat had hij maar in België moeten doen, dan ging hij vrijuit, net zoals die van Arco en de grote mannen van de banken die de aandelen van de mensen lieten opgaan in rook.
  • ANTONIO POL

    5 jaar geleden
    Mensen, beter lezen. Ze verdienden (dus met 2) 1 miljoen dollar...
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    en zeggen dat sommige politiekers in belgie het zelfde gedaan hebben en zonder blikken of blozen ,zonder ook maar 1 dag of boete er onderuitkomen