ANP
Volledig scherm
© ANP

Jambon vindt steun bij Rutte: “Ook in Nederland eerst scepsis over canon, nu aanvaard”

De Nederlandse minister-president Mark Rutte heeft in Den Haag zijn Vlaamse ambtsgenoot Jan Jambon ontvangen. Het ging om het eerste buitenlandse bezoek van Jambon als Vlaams minister-president. De reis ging niet naar Nederland “omdat het niet ver is van Brasschaat”, maar het moest duiden “op de goede samenwerking die er is tussen Vlaanderen en Nederland", legde Jambon uit.

14 reacties

  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Nederland is onze natuurlijke partner, ondanks alle andersluidende gezanik. Dat Jambon daar op bezoek gaat vind ik volkomen terecht en heel wijs.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Het bewijs dat België weer eens niet werk en dat de tegenstellingen noord-zuid totaal verschillen met geen enkele overeenkomst. Het is niet aan Vlaanderen om te wachten wanneer Wallonië wakker word en daarom is het nodig dat Vlaanderen zelf zijn eigen koers vaart, want stilstand is achtergang en dat is in België al te vaak gebeurt.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Jambon is geen ambtsgenoot van Rutte: een minister-president van een "regio" dat deel uitmaakt van een land is heel wat anders dan een minister-president van één heel land. Vlaanderen gaat gewoon als een loops hondje aanschurken bij reu die dat geflatteer beleefd meespeelt...en fier dat ze daarover zijn...
  • patrick demaeght

    5 jaar geleden
    Hebben we nog een Vlaamse regering nodig, als men eigenlijk een copy paste doet van andere landen!! En met "copy paste" bedoek ik: eigenlijk de belastingen verhogen in gelijk welke vorm zoals besparingen, gasboetes, afschaffen enz. maar over de pensioenen GEEN woord tenzij deze van de NBB die telkens predikete over langer werken...
  • censor

    5 jaar geleden
    Jambon gaat het nu al vragen aan de buren, hoe hij België moet besturen...goede zaak, de nuchtere Nederlander Rutte gaat raad en daad geven....Jambon is tenminste eerlijk, te zeggen dat ie er geen bal van afweet.